Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Pisa-tulokset “pysäyttävää luettavaa” – Lindtman vaatii työryhmää koolle

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.

Uudet Pisa-tulokset ovat SDP:n puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan pysäyttävää luettavaa koko Suomelle.

Demokraatti

Demokraatti

– Viimeistään nyt koko yhteiskunnan, erityisesti päättäjien, on herättävä. Pitkään jatkunut laskutrendi on saatava käännettyä. Samalla on tiedostettava, että käänne ei tapahdu hetkessä, se vaatii aikaa, Lindtman kirjoittaa Facebookissa.

Lindtman esittää, että hallitus perustaa parlamentaarisen työryhmän etsimään ratkaisut osaamistason vahvistamiseksi ja että kaikki puolueet sitoutuvat toteuttamaan työryhmän esitykset.

– Osaamistason lasku on hallitus-oppositiorajan ylittävä haaste ja Suomen tulevaisuuden kannalta kriittinen kysymys. Mallia voisi ottaa esimerkiksi parlamentaarisesta TKI-työryhmästä, jonka menestyksen kaikki tunnemme.

Lidtman kirjoittaa, että ratkaisuja on haettava monella rintamalla.

– Perusopetukseen on satsattava vahvemmin: oppilaiden tuki on laitettava kuntoon, perustaitojen vuosiviikkotunteja tulee lisätä ja kouluissa on oltava riittävästi ammattilaisia. Opettajat ovat suomalaisen koulutusjärjestelmän kivijalka, heidän osaamisen kehittämisestä on huolehdittava.

Lindtman sanoo myös, että kuntien taloudelliset edellytykset perusopetuksen järjestämiseen on turvattava.

– Jos kaikki kuntien talouden yllä leijailevat uhkakuvat toteutuvat, on kunnilla tulevaisuudessa entistä enemmän vaikeuksia vastata osaamistason laskuun. Sivistyspalvelut ovat kuntien suurin ja tärkein tehtävä. Suomi on saatava takaisin uralle kohti tavoitetta olla maailman osaavin kansa, Lindtman päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE