Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Piuhat irti Euroopasta ja maailmasta” – keskustasta tyly arvio opposition vaihtoehdoista, kokoomuskaan ei saa armoa

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Oikeisto-oppositio näyttää antavan tukensa hallituksen politiikalle korona-aikana, keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, puolueen varapuheenjohtaja Markus Lohi arvioi perussuomalaisten ja kokoomuksen vaihtoehtobudjetteja.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Kumpikin puolue on arvostellut velanottoa, mutta vaihtoehtobudjettien perusteella ne olisivat toimineet ja toimisivat isossa kuvassa samoin, hän toteaa tiedotteessa.

Lohen mukaan erojakin on.

– Piuhat irti Euroopasta ja maailmasta -politiikka leikkaa läpi perussuomalaisten vaihtoehtobudjettia. Joutuu kysymään, miten sellainen politiikka palvelisi pääosin viennistä elävää Suomea. Työpaikat kautta maan ja yritysten pärjääminen ovat kiinni siitä, että suomalaiset palvelut ja tuotteet käyvät kaupaksi. Emme saa tuhota vientiteollisuudemme työpaikkoja.

Perussuomalaisten paperissa osoitetaan Lohen mukaan esimerkiksi maatalouslomitukseen, suomalaisten viljelijöiden tukemiseen ja kestävän puuntuotannon turvaamiseen lisää rahaa.

– Tärkeitä asioita. Mistä se kertoo, että puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kuitenkin viime päivinä ollut laittamassa tällaisille ”tukiaisille” ruksit päälle?

Lohen mukaan kokoomuksen vaihtoehtobudjetista paistaa läpi kaksi asiaa: hyvin toimeentulevien veronalennukset ja pyrkimykset yhteiskunnan keskittämiseen.

– Kokoomuksen politiikka eriarvoistaisi ihmisiä ja maan eri osia. Nyt jos koskaan tarvitsemme eheää Suomea. Yhdessä me selviämme koronakriisinkin aiheuttamista talous- ja muista ongelmista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE