Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Pohjois-Korea kiistää pakotteiden ajaneen sen neuvottelupöytään – KCNA: Rauhandialogi merkki itsevarmuudesta

Yksityisen vartiointiyrityksen vartija valtioneuvoston edustuskartanon Königstedtin kartanon portilla Vantaalla tiistaina. Pohjois-Korea -neuvottelut jatkuivat ilmeisesti tiistaina Königstedtin kartanossa Vantaalla.

Pohjois-Korea on kiistänyt, että maahan kohdistuneet pakotteet olisivat syy liennytykselle sen ulkosuhteissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pohjois-Korean johdon näkemyksiä välittävä KCNA-uutistoimisto sanoi myöhään tiistaina, että Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välillä vallitsee “merkittävä sovittelun ilmapiiri” ja että Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain suhteissa on “merkkejä muutoksesta”.

KCNA:n mukaan rauhandialogi on merkki Pohjois-Korean itsevarmuudesta ja siitä, että maa on saavuttanut kaiken haluamansa.

Diplomaatit pohjustavat parhaillaan sekä Koreoiden keskinäisiä neuvotteluja että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in väläytti keskiviikkona mahdollisuutta Etelä- ja Pohjois-Korean sekä Yhdysvaltain yhteisestä huippukokouksesta.

Moon sanoi, että kolmen maan huippukokouksen pitäminen tulevaisuudessa voisi olla mahdollista riippuen siitä, miten Koreoiden keskinäiset ja Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean keskustelut etenevät.

Moonin mukaan maiden on ratkaistava lopullisesti kysymys Korean niemimaan riisumisesta ydinaseista sekä luotava perusta rauhalle.

Lisää aiheesta

Suomessa käydään Korea-keskusteluja vielä tänään.

Parhaillaan Korea-keskusteluja käydään Suomessa. Näitä keskusteluja jatketaan vielä tänään. Suomen ulkoministeriön mukaan Helsingissä käytävissä Pohjois-Korea-keskusteluissa ei millään tavalla pohjusteta mahdollista tapaamista Yhdysvaltojen presidentin ja Pohjois-Korean johtajan välillä.

Järjestäjät kertoivat ulkoministeriön kautta välittämässään lausunnossa, että keskustelut ovat osa akateemisten tapaamisten sarjaa. Niitä on suunniteltu hyvissä ajoin ennen viimeaikaista Koreoiden tilanteeseen liittyvää myönteistä kehitystä.

Lausunnossa vahvistettiin, että tiistaina alkaneeseen kaksipäiväiseen tapaamiseen osallistuu Yhdysvaltojen, Etelä-Korean ja Pohjois-Korean edustajia.

Korea-keskustelujen yksityiskohtia on alusta alkaen ympäröinyt salamyhkäisyys. Tieto niistä nousi julkisuuteen viikonloppuna. Ulkoministeri Timo Soini (sin.) arvioi maanantaina Brysselissä, että Suomi lähinnä mahdollistaa keskustelujen pitämisen ja tarjoaa apua niiden järjestelyissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE