Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Pohjois-Suomen imaami tuomitsee Oulun teot: ”Tällainen ei ole sallittua islamissa – heitä pitää rangaista”

Istock

Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta muistuttaa, että islam vastustaa jyrkästi kaikenlaisia rikoksia, rasismia ja syrjintää.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Oulussa tapahtuneisiin seksuaalirikoksiin liittyen olemme tehneet selväksi, että tällainen toiminta ei ole sallittua islamissa. Me tuomitsemme vakavasti ne, jotka ovat osallisina ja heitä pitää rangaista, yhdyskunnan imaamin Abdul Mannanin allekirjoittamassa jo ennen perjantaisia uusia rikosepäilyjä kirjoitetussa kannanotossa painotetaan.

Kannanotossa korostetaan, että kenelläkään ei ole oikeutta saastuttaa hyvää elinympäristöä.

– Mikä tahansa toiminta, joka voi aiheuttaa vahinkoa ihmiselle tai uhata rauhaa, turvallisuutta tai harmoniaa, on islamissa kiellettyä. Me suhtaudumme tähän asiaan hyvin vakavasti.

”Muslimit on maalattu raiskaajiksi.”

Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta pitää valitettavana, että Oulun tapahtumat on tulkittu yksioikoisesti ja väärin. Kannanotossa painotetaan, että ”muslimi, joka uskoo Jumalaan ja Profeettaan, ei voi liittyä tällaisiin odottamattomiin ja vihaa nostattaviin rikoksiin”.

– Muslimit on maalattu raiskaajiksi. Tällainen propaganda on uhka turvallisuudelle, rauhalle ja elinympäristölle. Viharikokset ja rasismi saavat mahdollisuuden saastuttaa elinympäristöä. Valitettavasti rikokset saavat aikaan lisää odottamattomia rikoksia.

Muslimiyhdyskunta toteaa, että se haluaa elää rauhassa.

– Islam opettaa meitä elämään sovussa muiden kanssa. Olkaa ystävällisiä älkääkö antako pahan rikkoa rauhanomaista ympäristöä, kannanotossa vedotaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE