Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Pori hakemassa työllisyyden kuntakokeiluun

Pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelmassa kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä vahvistetaan. Hallitusohjelman mukaisesti käynnistetään keväällä 2020 työllisyyden kuntakokeilut.

Pertti Rajala

Kokeilun tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen kohderyhmät ovat alle 30-vuotiaat työttömät ja toimenpiteissä olevat, kaikki KELA:n työttömyysetuuksia saavat työttömät ja toimenpiteissä olevat sekä kaikki työttömät ja toimenpiteissä olevat maahanmuuttajat.

Pitkään työttömänä olleille töitä

– Tavoitteena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Työnhakijoille kehitetään tarjottavia työllistymistä tukevia palveluja ja palvelumalleja, joiden avulla voidaan paremmin tunnistaa ja ratkaista yksilölliset palvelutarpeet, työllistymisen esteet sekä osaamisen kehittämistarpeet, kertoo kaupungin tiedotteessa työllisyyden hoidon päällikkö Juha Laine Porin kaupungilta.

Kokeilut tulevat kestämään keväästä 2020 vuoden 2022 loppuun. Kokeiluihin voi hakea yksittäinen kunta tai useampi kunta yhdessä siten, että asukasmäärä kokeilussa on vähintään 30 000.  Porin kaupungin kanssa kokeiluun hakeutumisesta ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Kankaanpää, Karvia, Kokemäki sekä Ulvila.  Satakunnan työllisyyskokeilun hallinnointivastuu on Porin kaupungin työllisyyspalveluilla. Muiden kuntien osallistuminen kokeiluihin selviää marraskuun aikana.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan ensi maanantaina 18. marraskuuta.

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE