Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Presidentti Niinistö ei usko Turkin pyrkivän estämään loppuun saakka Suomen Nato-jäsenyyttä

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastattelussa Ylen Ykkösaamu -ohjelmassa Helsingissä 14. toukokuuta.

Presidentti Sauli Niinistö ei usko, että Turkki pyrkisi estämään loppuun saakka Suomen Nato-jäsenyyden. Niinistö kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa. Hänen mukaansa Turkki ei maininnut Suomea suoraan Nato-jäsenyyttä koskevassa kannanotossa. Asiaan ei voi kuitenkaan suhtautua niin, että se ei koskisi lainkaan Suomea.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Tämä kannattaa nyt ottaa aika rauhallisesti. Tähän asti Turkin viesti meille on ollut kyllä aivan päinvastainen, Niinistö sanoi.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi eilen, että Turkki ei suhtaudu Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyteen tällä hetkellä myönteisesti.

Niinistö ei kertomansa mukaan lähtisi suhtautumaan Turkin ulostuloihin niin, että kapuloita olisi lopullisesti laitettu rattaisiin.

Niinistön mukaan Erdoganin tavoitteista on vaikea sanoa mutta Erdogan on joka tapauksessa halunnut nostaa esille kurdit ja käsittelee ainakin osaa heistä terroristeina.

Vastaus valkoisesta talosta

Erdogan antoi perusteluksi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä koskevaan kannanottoonsa, että ”Pohjoismaat ovat kuin vierastaloja terrorijärjestöille”. Hän viittasi erityisesti kurdien sissijärjestöön PKK:hon, jonka muun muassa Turkki ja EU ovat määritelleet terrorijärjestöksi.

Valkoisesta talosta kerrottiin Erdoganin ulostulon jälkeen, että Yhdysvallat aikoo pyytää Turkilta selvitystä sen kannanotoista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön uutistoimisto Reutersille kertoman mukaan asiasta on määrä keskustella sotilasliitto Naton epävirallisessa ministerikokouksessa Berliinissä viikonloppuna. Kokouksessa ovat mukana myös Suomen ja Ruotsin ulkoministerit.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE