Politiikka

Professori tyrmää Jussi Halla-ahon: ”Reagoi 50 ihmishenkeä vaatineeseen terroritekoon ivalla”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kommentointia Christchurchin terrori-iskusta.

Lähemmäs 400 000 asukkaan kaupungin rauhallista elämää ravisteli perjantaina maan tappavin terroriteko, jossa kuoli 49 ihmistä. Australialaisen miehen epäillään avanneen tulen kahdessa moskeijassa perjantairukousten aikaan.

Valkoiseen vanginasuun puettu 28-vuotias mies tuotiin perjantaina oikeuden eteen käsiraudoissa ja kolmen poliisin saattelemana. Murhasta syytteet saanut australialaissyntyinen mies teki oikeussalissa valkoista ylivaltaa kuvaavan käsiliikkeen ja kääntyi aika ajoin katsomaan oikeussaliin kokoontunutta mediaa.

Brittiläisen Guardian-lehden mukaan iskusta pidätettynä oleva australialainen mies kertoo kirjasessaan olleensa lyhyesti yhteydessä Norjan Anders Behring Breivik .

Halla-aho kirjoittaa Twitterissä:

”Merkillepantavaa: lehtien mukaan on tapahtunut terrori-isku, joka ei ole yksittäistapaus eikä liity mielenterveyteen tai syrjäytymiseen. Myös yhteyksiä ja kytköksiä löytyy maailman toiselle puolelle asti.”

Scheinin tyrmää Halla-ahon viestin.

”Tämä on puoluejohtaja Suomessa 2019. Tuomittu korkeimmassa oikeudessa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Reagoi 50 ihmishenkeä vaatineeseen terroritekoon ivalla ja kieltämällä sen yhtenäisyyden jolla maailma on vastannut New Yorkin, Balin, Lontoon, Madridin ym terroritekoihin.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Ulos pirstaloituneesta hankeviidakosta
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat