Politiikka
12.4.2016 09:55 ・ Päivitetty: 12.4.2016 09:55
Ps-edustaja hehkuttaa työttömyyslääkkeitä: “Kolme erityisen hyvän kuuloista hanketta”
Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola hehkuttaa työministeri Jari Lindströmin (ps.) aiemmin tänään esittelemiä uusia lääkkeitä työttömyyden hoitoon. Eerola nostaa esille kolme “erityisen hyvän kuuloista hanketta”.
– Eri puolilla Suomea käynnistyvät työllisyyspalvelukokeilut. Kokeiluun valitut kunnat tai alueet saavat vastuun työnvälityksestä. Ne saavat ottaa käyttöön toimia, jotka poikkeavat voimassa olevasta lainsäädännöstä. Kokeilun aikana on mahdollista panostaa oman alueen erityistarpeisiin, esimerkiksi räätälöidä nuorille kohdennettuja toimenpiteitä.
– Toisena nostan esille työnäyte-palvelun. Työnäyte antaa työttömälle mahdollisuuden osoittaa taitonsa potentiaaliselle työnantajalle ja päästä takaisin työelämään. Esimerkiksi pienyrittäjälle tämä voisi olla hyvä kanava rekrytoida uutta työvoimaa.
Kolmantena Eerola mainitsee kasvuyritysten työllisyysohjelman.
– Esimerkiksi entisillä merkittävillä Nokia-paikkakunnilla Salossa, Oulussa ja pääkaupunkiseudulla tuhannet korkeakoulutetut ovat jääneet työttömäksi tietoteknologia-alan murroksen vuoksi. Nämä ovat ihmisiä, joihin yhteiskunta on panostanut paljon. Toisaalta meillä on kasvuyrityksiä, jotka etsivät jatkuvasti osaavaa työvoimaa. Tähän kohtaanto-ongelmaan hallitus tarjoaa keinoiksi lisäkoulutusta, oppisopimusta ja työllistämistukea yhteensä 7-15 miljoonaa euroa.
Eerolan mukaan työpaikat eivät synny taikatempuilla.
– Talouskasvu on merkittävin työllistävä tekijä. Mutta eivät työvoimapoliittiset toimetkaan ole merkityksettömiä. Meillä on vielä paljon turhaa byrokratiaa ja jäykkiä rakenteita, jotka hidastavat työllistymistä. Näiden ongelmien kitkemiseen hallitus tarttuu nyt järein toimin. Ihmisille pitää saada työtä. Se luo uskoa huomiseen.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.