Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

PS:n kansanedustajaehdokkaana ollut hätkäytti vaalivilppipuheillaan, tutkija huolestui – näin kommentoi puoluesihteeri

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana viime vaaleissa ollut Ossi Tiihonen vihjailee blogissaan vaalivilpin mahdollisuudesta Suomessa kuntavaaleissa.

Johannes Ijäs

Demokraatti

“Mitä itse tekisin, jos olisin täysin häpeämätön punavihreä vallankaappaaja? Väärentäisin tietysti vaalit”, hän muun muassa latelee.

”Olin kevään 2019 eduskuntavaaleissa PS:n täyte-ehdokkaana Uudeltamaalta. Laskentaan liittyi erikoisuuksia, mm. 1,4% minulle annetuista äänistä oli kateissa. Ne löytyivät tarkastuslaskennassa”, hän jatkaa.

Tiihosen mukaan hän on ”koonnut vapaaehtoista joukkoa kansalaisista tarkkailemaan mahdollisia vaalivilppitapauksia, tarkastamaan pöytäkirjoja sekä osallistumaan tarkastuslaskentaan” ja vapaaehtoisia on ilmoittautunut 10 kunnassa.

Uusi Suomi kertoo, että politiikan tutkija Johanna Vuorelma on kiinnittänyt Twitterissä huomiota Tiihosen kirjoitukseen.

– Perussuomalaisten riveistä kylvetään epäluottamusta, että tulevissa kuntavaaleissa olisi vaalivilppiä. Vielä marginaalinen ilmiö, mutta entä jos tällainen lietsonta valtavirtaistuu puolueessa, joka on tällä hetkellä kannatusmittausten kärjessä? Vuorelma kysyy.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kommentoi Demokraatille, ettei puolueella ole mitään tekemistä tämän projektin kanssa. Hän ei tiennyt asiasta.

– Toki jos joku haluaa mennä laskemaan ääniä ja se on mahdollista jostain arkistosta, ei tietenkään sitä vastaan mitään ole.

Grönroos sanoo, että Suomen vaalijärjestelmä on erittäin luotettava ja hyväksi todettu.

– Kyllä perussuomalaiset luottavat, että suomalainen vaalijärjestelmä toimii.

Grönroos ei usko, että vaalivilppikeskustelu saisi Suomessa kaikupohjaa.

– Mutta tokihan on ihan järkevää aina olla kriittinen ja pitää huoli siitä, että kaikkialla äänestykset hoituvat reilusti, hän kuitenkin sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE