Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Puolustan selkä suorana esityksiämme” – kokoomuksesta tuli vastaus SDP:n Mäkyselle

LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Kokoomuksen kansanedustajan Matias Marttisen mukaan SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen puhuu muunneltua totuutta kritisoidessaan kokoomuksen vaaliohjelmaa.

Demokraatti

Demokraatti

– Tällä hetkellä tiedämme, että kokoomuksen kasvun kaava tarkoittaisi ansioturvan leikkauksia palkansaajille, indeksijäädytyksiä eläkkeisiin ja leikkauksia asumistukeen. Opintotukeenkin kokoomus esittää heikennyksiä, Mäkynen totesi tiedotteessa aiemmin tänään sen jälkeen, kun kokoomus oli julkistanut vaaliohjelmansa.

Kokoomuksen talouspoliittisen ohjelman valmistelua johtaneen Marttisen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

– Kokoomus ei ole esittänyt indeksijäädytyksiä eläkkeisiin tai heikennyksiä opintotukeen. Kritisoida saa ja pitää, jotta puolueiden väliset erot tulevat esiin vaalien alla. Tällaisina aikoina toivoisin kuitenkin faktoissa pysymistä. Puolustan selkä suorana esityksiämme ja käyn niistä mielelläni debattia, Marttinen sanoo tiedotteessa.

Hän puuttuu myös Mäkysen arvioon, että kokoomus rakentaa hyvinvointia vain hyväosaisille.

– Vasemmistossa on ennen ajateltu, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä. Jos annamme velkakierteen riistäytyä käsistä, murenee pohja nimenomaan yhteiskunnan kaikista heikoimmassa asemassa olevien palveluilta. Me haluamme, että suomalaisille tärkeät palvelut säilyvät myös tuleville sukupolville, Marttinen toteaa.

Mäkynen painotti tiedotteessaan myös sitä, että ylimitoitetut leikkaukset johtavat työttömyyden nousuun, kasvun tyrehtymiseen ja sitä kautta valtion velkaantumisen lisääntymiseen.

Lisää aiheesta

Marttisen mukaan kokoomus nojaa talouspolitiikkansa valtiovarainministeriön arvioon tasapainotustarpeesta.

– SDP voi torjua kokoomuksen talousohjelman, mutta odottaisin heiltä uskottavaa vaihtoehtoa tilalle. Pelkän talouskasvun toivomisen varaan seuraavan vaalikauden talouspolitiikkaa ei voi rakentaa. Tarvitsemme kasvun vauhdittamisen lisäksi työllisyysasteen nostamista mm. kannustinloukkuja purkamalla sekä julkisten menojen priorisointia. Tavoitteiden lisäksi tarvitaan keinoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE