Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Puolustusministeri Häkkänen allekirjoitti useita sopimuksia Nato-huippukokouksessa

LEHTIKUVA / AMANDA ANDRADE-RHOADES
Puolustusministeri Antti Häkkänen puhumassa medialle Nato-huippukokouksessa Washingtonissa 9. heinäkuuta.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) allekirjoitti useita sopimuksia Nato-huippukokouksen yhteydessä tiistaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Turvallisuus ja yhteentoimivuus kaikissa olosuhteissa sekä kaikissa toimintaympäristöissä ovat Natolle ensiarvoisen tärkeitä. Lisäksi vahva pohjoinen alue vahvistaa Naton pelote- ja puolustuskykyä sekä sotilaallista yhteistyötä, Häkkänen sanoo puolustusministeriön tiedotteessa.

Puolustusministeri allekirjoitti yhdessä muiden Pohjoismaiden puolustusministerien kanssa julkilausuman maiden ilmatilan käytöstä. Ministeriön mukaan julkilausuman keskeisenä tavoitteena on tehostaa ja vahvistaa Pohjois-Euroopan ilmaoperaatioiden suunnittelua ja toteutusta.

-  Tarkoituksena on kehittää muun muassa Naton pohjoisen alueen ilmatilaratkaisuja, mukaan lukien ilma- ja ohjuspuolustusta. Tähän voi sisältyä esimerkiksi laaja-alaisempaa harjoitustoimintaa, ministeri kommentoi.

LISÄKSI Häkkänen allekirjoitti yhdessä 19 muun maan kanssa Naton satelliittikuvaustiedustelun ja -valvonnan yhteisymmärryspöytäkirjan.

Ohjelman tavoitteena on puolustusministeriön mukaan parantaa satelliittikuvantamisen kykyä hyödyntämällä jäsenmaiden jo olemassa olevia resursseja. Suomi on mukana kuvatuotannolla, jolla liittokunnan jäsenmaat voivat jakaa satelliittikuviin liittyvää tietoa ja tuottaa näiden tulkintaan liittyviä palveluita Natolle.

Suomi liittyi myös monikansalliseen pilviteknologian käytön yhteistyön aiesopimukseen, jonka tavoitteena on kehittää pilvipalveluita.

Sopimukset eivät ole oikeudellisesti sitovia. Tiistai-iltana kerrottiin, että ministeri allekirjoitti myös merimiinayhteistyötä koskevan aiesopimuksen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE