Huvudnyheter

Qvintus till Demokraatti: Ett inverterat Stockholmssyndrom försiggår i Ständerhuset

Foto: Simon Bergman
FSD:s ordförande Dimitri Qvintus. Arkivbild.

SFP:s partidag hålls under veckoslutet i Tammerfors. Det innebär också att regeringsförhandlingarna i Ständerhuset tar paus.

ABL

 

 

I en intervju med Demokraatti karakteriserar FSD:s ordförande Dimitri Qvintus SFP:s läge i Ständerhuset som ett inverterat Stockholmssyndrom. SFP har alltså gisslans roll i regeringsdramat.

– De har själva gått med på att vara gisslan, tycker inte om förövaren men går inte heller ut fast dörren är öppen och man kunde gå ut. Det blir intressant att se en hurdan diskussion de kommer att ha under partidagen.

Det inverterade i situationen syftar på att SFP villigt har gått med på att spela den rollen. Enligt Qvintus är regeringsförhandlingarna en cirkus och SFP riskerar att bli ett stödparti åt Sannfinländarna. Han hänvisar till frågor som bistånd, grön omställning och invandring där SFP antas kompromissa för att i gengäld försöka trygga den svenska servicen.

– Jag önskar uppriktigt SFP:s liberala flygel mod och krafter att tala rent ut. Nu gäller det att antingen tala eller sedan tiga i fyra år, analyserar Qvintus läget.

En sak som speciellt har upprört Qvintus är att abortfrågan diskuteras i regeringsförhandlingarna. I början av månaden konstaterade han på Twitter att han vaknade till juni månad men undrade juni vilket år?

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE