Politiikka
15.2.2022 12:40 ・ Päivitetty: 15.2.2022 12:40
Raju avautuminen: ”Häpeällistä nähdä kokoomuslaisia mukana tässä”
Ilta-Sanomat kertoo tänään, että Suomen kansallinen rukousaamiainen kokoaa vuosittain päättäjiä ja elinkeinoelämän edustajia verkostoitumaan ja kuulemaan puheita kristillisistä teemoista. Maaliskuun 12. päivä kuudennen kerran järjestettävä tapahtuman järjestäjiä ovat eduskunnan raamatturyhmä sekä Suomen Kansallinen Rukousaamiainen ry, jonka ohjausryhmään kuuluu kansanedustajia eri puolueista.
Rukousaamiaisen teemana on tällä kertaa Luottamus tulevaisuuteen – Kansakunnan uudistuminen. Tilaisuuden yhteydessä järjestettävän Arvofoorumi-seminaarin yhdeksi puhujaksi on kutsuttu Unkarin entinen Suomen-suurlähettiläs György Urkuti, jonka on tapahtuman verkkosivujen mukaan tarkoitus esitellä Unkarin perhe- ja väestöpolitiikan tuloksia.
Sain kutsun Rukousaamiaiseen, mukana Unkarin ent. suurlähettiläs G. Urkuti, joka puhuu ”yhteiskunnallisesta muutoksesta sen jälkeen, kun Unkarin perustuslakiin lisättiin kristilliset arvot kansakuntaa ohjaaviksi periaatteiksi.”
Miksi kesk kansanedustajat ovat mukana tällaisessa? pic.twitter.com/BG1Fm8MYQL
– Veronika Honkasalo (@veronikahonka) February 14, 2022
Tilaisuuden nosti esiin vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo Twitterissä.
”Sain kutsun Rukousaamiaiseen, mukana Unkarin ent. suurlähettiläs G. Urkuti, joka puhuu ”yhteiskunnallisesta muutoksesta sen jälkeen, kun Unkarin perustuslakiin lisättiin kristilliset arvot kansakuntaa ohjaaviksi periaatteiksi”. Miksi kesk kansanedustajat ovat mukana tällaisessa?”
Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen toimii sekä eduskunnan raamatturyhmän että Suomen Kansallinen Rukousaamiainen ry:n puheenjohtajana. Laukkanen arvostelee kovin sanoin Honkasaloa tämän ulostulosta IS:lle.
- Pidän todella outona sitä, että kansanedustaja Honkasalo haluaa olla rajoittamassa kansalaisten osallistumisvapautta. Eikö tässä maassa saa enää osallistua ilman että kysyy Honkasalolta luvan? Laukkanen ihmettelee IS:lle.
Kutsun allekirjoittajina on mukana myös kokoomuslaisia, muun muassa puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto sekä kansanedustajakollegat Paula Risikko ja Heikki Vestman.
Kokoomuksen helsinkiläinen valtuutettu Matias Pajula hämmästelee asiaa omalla Twitter-tilillään.
”Sananvapaus ja oikeusvaltio ovat Unkarissa enää kauniita ajatuksia ja riippumaton media on romutettu maasta kokonaan.Siitä huolimatta Suomesta löytyy tahoja, jotka ylistävät maassa tehtyjä ”uudistuksia”. Häpeällistä nähdä kokoomuslaisia mukana tässä.”
”Ironian huippu on se, että edustaja Laukkanen (kd.) vetoaa osallistumisvapauteen, kun Honkasalo kyseenalaistaa tilaisuuden ja sen järjestämisen. Siellä teidän ylistämässä ja palvomassa Unkarissa osallistumisvapaudesta ei ole enää tietoakaan.”
Sanavapaus ja oikeusvaltio ovat Unkarissa enää kauniita ajatuksia ja riippumaton media on romutettu maasta kokonaan.
Siitä huolimatta Suomesta löytyy tahoja, jotka ylistävät maassa tehtyjä ”uudistuksia”.
Häpeällistä nähdä kokoomuslaisia mukana tässä.
https://t.co/ZattzJXg6Q– Matias Pajula 🇺🇦 (@PajulaMatias) February 15, 2022
Laukkanen vastaa Pajulalle viestiketjussa.
”Mitä häpeämistä siinä on, jos osallistuu keskusteluun perhepolitiikasta? Olipa Unkarin oikeusvaltio näkemyksistä mitä mieltä tahansa, niin perhepolitiikassa he ovat saavuttaneet huikeita tuloksia. Perheet voivat paremmin kuin vuosiin.”
Pajula ei osta Laukkasen vastausta.
””Mitä häpeämistä siinä on, jos osallistuu keskusteluun urheilupolitiikasta Venäjän suurlähettilään kanssa? Olipa Venäjän ihmisoikeustilanteesta tai Venäjän Ukrainassa käymästä sodasta mitä mieltä tahansa, niin lätkässä he ovat saavuttaneet huikeita tuloksia.” Huomaatko?”
Laukkanen pitää rinnastusta epäonnistuneensa ja vastaa, että tavoite ei ole suljettu keskusteluyhteys erilaisuuden tai eriävien näkemysten vuoksi, vaan avoin dialogia ja ratkaisukeskeisyys.
”Tällä samalla argumentilla voi perustella keskustelua ihan minkä tahansa diktaattorivaltion edustajien kanssa. Mihin vedät rajan? Mitkä ihmisoikeusrikkomukset ovat mielestäsi vielä ok? Vähemmistöjen ja median polkeminen ei estä ””avointa dialogia””? Pajula kummastelee vielä.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.