Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Työmarkkinat

Ravintola-alalta heruu jopa kiitosta: ”Muutokset ovat alan yrittäjien ja työntekijöiden kannalta helpotus”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Valtioneuvosto päätti tänään, että Uudenmaan ravintolat saavat anniskella kello 22 asti ja olla auki kello 23 saakka. Ravintoloista poistuu myös tanssikielto.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Muutokset tulevat liian myöhään, mutta ovat alan yrittäjien ja työntekijöiden kannalta helpotus, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa toteaa tiedotteessa.

Uusi sääntely tulee voimaan tänään kello 18, mikä antaa mahdollisuuden anniskelu- ja aukioloaikojen pidentämisen jo tänä iltana.

– Se mahdollistaa tuhansien työntekijöiden kutsumisen työttömyyskortistosta töihin. Myös alamme oppilaitoksista juuri valmistuneiden työllisyys paranee merkittävästi, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi painottaa.

Hän pitää muutosta erityisen tärkeänä anniskelupainotteisille ravintoloille, joiden laajemmat anniskelu- ja aukioloajat siirtävät alkoholin kulutusta puistoista ja julkisilta paikoilta ravintoloihin.

– Tällä on erittäin myönteinen vaikutus viihtyisyyteen, työllisyyteen ja verotulojen kertymiseen valtiolle. Yökerhoyritysten ja niiden nuorten työntekijöiden tilanne jatkuu edelleen lohduttomana.

”Kokoontumisrajoitusten sääntely on ollut perusteettoman kireää.”

MaRan mielestä Kanta- ja Päijät-Hämeen ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikasääntely on edelleen tartuntatautilain vastaista.

– Valtioneuvoston on heti tehtävä päätös, joka palauttaa myös näissä maakunnissa toimiville ravintoloille lain mukaisen tilanteen. Muut kuin tehostettuja hygieniavaatimuksia koskevat ravintolatoiminnan rajoitukset on purettava nopeasti.

Uudenmaan siirtyminen alempaan epidemialuokkaan mahdollistaa myös alueen kongressi-, messu- ja kokoustoiminnan vähittäisen käynnistämisen. MaRa vaatii, että loputkin liiketoiminnan rajoitukset on purettava nopeasti.

– Kokoontumisrajoitusten sääntely on ollut perusteettoman kireää korona-aikana. Valtioneuvosto ei ole perustellut alan yrityksille ja työntekijöille, miksi toiminnan sääntely on ollut niin tiukkaa ja käytännössä estänyt toiminnan. On hyvä, että sääntelyä ollaan viimeinkin lieventämässä, Lappi toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE