Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Ravintolat ovat noudattaneet koronarajoituksia pääosin hyvin – Lounais-Suomen poliisi puuttui yksityistilaisuuteen Turussa

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Ravintola Kiila mainostaa noutoruokaa Helsingissä 8. maaliskuuta 2021.

Ravintolat ovat noudattaneet poikkeusoloista johtuvia rajoituksia varsin hyvin, rajoitusten noudattamista viimeisen kuukauden ajan alueellaan valvonut Lounais-Suomen poliisi kertoo.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lounais-Suomen poliisi on tehnyt 8.maaliskuuta käynnistyneen valvonnan aikana yli 1800 ravitsemisliiketarkastusta. Noin kuudessakymmenessä tarkastuksessa on poliisin mukaan löytynyt huomautettavaa. Rikosilmoituksia ei ole Lounais-Suomen ravintolavalvonnasta kirjattu, vaan tapauksiin on puututtu neuvoin ja kehotuksin.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että useimmiten huomautuksen syynä on ollut tilanne, jossa asiakkaat ovat jääneet syömään noutoruokaa ravintolan terassialueelle tai välittömään läheisyyteen. Lisäksi ongelmia on havaittu esimerkiksi jonotustilanteissa.

Lounais-Suomen poliisi arvioi, että yleisesti otattaen sulkumääräyksiä on noudatettu erittäin hyvin. Poliisi kuitenkin kertoo, että joissain tapauksissa on ”liikuttu harmaalla alueella”.

– Esimerkiksi viime lauantaina poliisi joutui puuttumaan Turussa ravintolan yläkerrassa järjestettyyn yksityistilaisuuteen, jossa oli kokoontuneena noin 30–40 henkilöä ilman asianmukaisia turvavälejä tai kasvomaskeja, ylikomisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE