Nyheter

Representantskapets aktiva bad Mari Keturi att bli JHL:s ordförande

FOSU
Mari Keturi.

Ett betydande antal aktiva inom fackförbundet JHL:s representantskap bad Mari Keturi att bli förbundets ordförande. Keturi är verksamhetsledare för FOSU och hon har tidigare arbetat som JHL:s förhandlingsdirektör.

ABL

 

 

En omfattande grupp aktiva inom JHL:s representantskap med ledning av Päivi Rantanen, Timo Lautaniemi, Pasi Perkiö, Esko Syrjä, Eija Skyttä, Sirpa Haavisto, Tuija Rahkala, Kristina Ahl, Outi Korvela, Riitta Partanen, Päivi Huhtala, Päivikki Laine, Eva Nordström, Mika Heikkilä, Riitta Hienonen och Kari Vienonen bad verksamhetsledaren Mari Keturi att bli förbundets ordförande. Begäran lades fram formellt fredagen 5.1.2024. De aktiva motiverade sitt val med Keturis starka erfarenhet av intressebevakningsarbete, förhandlingsförmåga och visionära inställning till att utveckla arbetslivet.

– Mari Keturi är det rätta valet för att bli förbundets nästa ordförande. Keturi är intressebevakningsproffs och en erfaren förhandlare. Hon känner till JHL:s avtalsområden och kan skapa sådana avtal för JHL som leder till framgång i det framtida arbetslivet. Hon har förmågan att se behovet av operativa förändringar och färdigheterna att föra de nödvändiga förändringarna ända fram till mållinjen, motiverade de aktiva sina åsikter.

De aktiva beskrev Keturi som en uppskattad och omtyckt personalchef som är positiv, energisk och dessutom lättillgänglig och entusiastisk både när det gäller sakfrågor och människor.

Keturi är tacksam för de många meddelandena och det breda förtroendet som har visats henne. Hon svarade jakande på de aktivas fråga.

– När JHL:s aktiva ber en att ställa upp som ordförandekandidat, ska man finnas till tjänst. Det var lätt att säga ja till denna förfrågan. Det är en glädje att erbjuda sitt kunnande och sin arbetsinsats till förbundet. Det skulle vara fantastiskt att vara en del av JHL-teamet som bygger det bästa arbetslivet, försörjningsmöjligheterna och intressebevakningen för alla nuvarande och framtida medlemmar, säger Keturi.

– JHL och hela fackföreningsrörelsen är föremål för stora förändringar. Samhällets strukturer skakar och nya sätt att arbeta håller på att ta form. JHL är ett samhälleligt betydande förbund som är vaksamt vid förhandlingsbordet. Som en stor och stark intressebevakare måste man kunna reagera på förändringar, förnya sig och ta en aktiv roll för att staka ut vägen. Jag har en stark tro på JHL:s strategiska vision om att vara det slagkraftigaste och starkaste fackförbundet som visar mest omsorg uppfylls när man samarbetar i god anda för JHL:s bästa, beskriver Keturi förbundets nuvarande situation och dess framtid.

JHL:s representantskap samlas den 8 februari till ett extra möte i Helsingfors för att välja förbundets ordförande. Förbundets ordförande väljs för den resterande representantskapsperioden, fram till sommaren 2027. Representantskapet är förbundets högsta beslutande organ.

Keturi arbetar för tillfället som verksamhetsledare för Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU rf. Hon har tidigare arbetat i nästan 14 år för JHL inom såväl den offentliga som privata sektorns avtalsintressebevakning, varav dryga sex år i chefsuppgifter och som medlem i JHL:s ledningsgrupp. Hennes fackrörelsekarriär fick sin start år 2006 då hon började som jurist för Finlands närvårdar- och primärskötarförbund Super.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE