Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

”Retorisesti suurin rimanalitus hetkeen” – Demarinuoret tyrmää PS:n ”suomalaisuusohjelman”

Jani Laukkanen

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto (kuvassa) on huolestunut perussuomalaisten avoimen vihamielisestä suhtautumisesta Suomen ruotsinkielistä väestöä kohtaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perussuomalaiset julkaisi tänään “suomalaisuusohjelman”. Demarinuoret tuomitsee ohjelman julkistamisen yhteydessä esitetyn viestinnän, jonka mukaan Suomen kaksikielisyys “häiritsee suomenkielisten minäkuvaa” ja “vähättelee suomen merkitystä” yhteisenä kielenä.

”Perussuomalaisten viestintä tuoreesta ohjelmasta on retorisesti suurin rimanalitus hetkeen. Sivistyneeseen yhteiskuntaan ei kuulu poliittisten olkiukkojen rakentaminen ihmisten perusoikeuksien kustannuksella. Ruotsinkielisten pilkkaaminen ja heidän peruspalveluiden romuttamiseen tähtäävät puheet ovat surullista kuultavaa”, Perholehto toteaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että perussuomalaiset väittää puolustavansa Suomea ja suomalaisuutta.

”Tosiasiassa he polkevat sanoillaan yli 200 000 ruotsinkielisen suomalaisen oikeuksia ja olemassaoloa. Poliittisia avauksia saa tehdä, mutta heikoksi on mennyt retoriikka.”

”SUOMALAISUUSOHJELMA” pitää sisällään hänen mukaansa myös osin virheellistä tietoa. Ohjelma antaa ymmärtää, että nimenomaisesti ruotsin kielen opiskelu yksipuolistaisi suomalaisten kielivarantoa ja estäisi muiden kielten opiskelua lukiossa.

”Ruotsin kielen syyttäminen siitä, että yhä harvempi nuori kirjoittaa kieliä, ei yllätä, mutta johtaa harhaan. On yleisesti tunnettu tieto, että lukiolaisten kielivalintoihin vaikuttaa ennen muuta paine satsata reaaliaineisiin kielten sijaan.”

Perholehto painottaa, että siitä ei ruotsin kieli ole vastuussa, vaan epäonnistunut koulutuspolitiikka.

”Ratkaisuna laajan kielitaidon vahvistamiseen ei ole yhden kielen poistaminen, vaan muiden mahdollisuuksien vahvistaminen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE