Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Rinne huolissaan jännitteiden kasvamisesta Itämeren ympäristössä

Nora Vilva
Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne (sd.).

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne (sd.) ilmaisi huolensa jännitteiden kasvamisesta Itämeren ympäristössä ja koko Euroopassa puhuessaan Vilnan turvallisuusfoorumissa keskiviikkona.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Rinne osallistui tilaisuuteen etäyhteyksin ja piti foorumin toisen avauspuheenvuoron. Asiasta tiedottaa eduskunta

– Venäjän toiminta, kansainvälisen lainsäädännön ja sopimusten vastainen aggressiivinen Krimin niemimaan valtaaminen, tilanne Itä-Ukrainassa ja venäläisten joukkojen keskittäminen Ukrainan rajalle ovat jo vuosien ajan synnyttäneet ja vakavalla tavalla lisänneet sekä globaalia että oman alueemme jännitteitä, Rinne totesi tiedotteen mukaan.

Perinteisten, konventionaalisten uhkien rinnalle Rinne nosti koko maapalloa ja sen kaikkia ihmisiä koskettavat turvallisuusuhat. Koronapandemia on yksi esimerkki yllättävistä, laajoista ja vakavista uhkista. Myös ilmastomuutos on todellisuutta ja sään ääri-ilmiöt vaikuttavat koko ihmiskuntaan monin eri tavoin.

– Puhdas vesi ja raastava pula elintarvikkeista saattavat ilmaston lämpenemisen myötä järkyttää vakaaksi ja turvalliseksi muodostunutta eurooppalaista elämänmuotoa. Ratkaisut edellyttävät yhteistyötä ja kykyä nähdä asioita ei vain omista vaan myös muiden lähtökohdista. Keskinäisen uhittelun ja väkivallan sijaan tulevaisuutemme on kiinni siitä, miten kykenemme löytämään tällaisiin kokonaisuuksiin yhteisiä keinoja, Rinne totesi.

Vilnan turvallisuusfoorumin järjestää Liettuan parlamentin kansallinen turvallisuus- ja puolustuskomitea (NSGC) yhdessä kansallisen puolustusalan tukirahaston kanssa.

Turvallisuusfoorumilla on vakiintunut asema Pohjois-Euroopan yhtenä johtavana keskustelufoorumina. Foorumiin osallistuu laajasti eri parlamenttien jäseniä, yhteistyökumppaneita ja ulko- ja turvallisuuspoliittisia asiantuntijoita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE