Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

RKP haluaa vaihtaa eduskunnan istumajärjestyksen – puolue tahtoo pois salin oikeasta laidasta

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson (r.) kertoo Demokraatille, että hänen puolueensa haluaa vaihtaa eduskunnan istumajärjestyksen.

Johannes Ijäs

Demokraatti

– Tämä on tietysti ryhmäpuheenjohtajien asia ottaa tähän kantaa.

RKP haluaa pois eduskunnan täysistuntosalin oikeasta laidasta. 

– Istumajärjestys antaa väärän mielikuvan meistä puolueena. Sen takia haluaisimme katsoa istumäjärjestyksen ja korjata sen niin, että se myös vastaa sitä, mitä politiikka realiteeteissaan on.

– Meidän asema puoluekartalla on keskellä, vähän oikealla. Sen takia meidän istumajärjestys myös istuntosalissa pitäisi nyt vaihtaa niin, että se olisi enemmän sopusoinnussa politiikkaamme kanssa. Meidän ryhmämme oikea paikka on siellä jossain keskellä, ehkä keskustan ja kokoomuksen välissä, Henriksson sanoo.

Henrikssonin mukaan RKP:n eduskuntaryhmä ajaa asiaa.

– Kyllä. Me olemme vahvasti tätä mieltä. Olemme myös puhuneet tästä äskeisessä kokouksessa ja myös aikaisemmin.

RKP:n eduskuntaryhmä järjestäytyi tänään.

Henriksson painottaa, että poliittinen kenttä on muuttunut. 

– Me olemme olleet siinä paikassa, missä olemme olleet, sen takia, että vuonna 1932 oli tärkeätä, että meillä oli läheisyys tulkkeihin varmistettu. Tänä päivänä, kun tekniikka on kehittynyt, maailma on mennyt eteenpäin. Kun katsotaan, missä RKP istuu EU-parlamentissa, olemme liberaaliryhmässä eli ALDE-ryhmässä keskellä, Henriksson sanoo.

Tulkit olivat aikanaan RKP:n edustajien vieressä täysistuntosalin reunakäytävällä.

Onko RKP:tä viety vasemmalle?

On sanottu, että Henriksson olisi vienyt puoluetta vasemmalle puheenjohtaja-aikanaan.

– Totta kai se on niin, että RKP:lle on tärkeätä, että meillä on talous, joka kestää. Mutta meille on myös tärkeätä se, että huolehditaan kaikista ihmisistä ja varsinkin myös heistä, jotka ovat vähätuloisia. Se ei ole mielestäni yhtä kuin, että viedään puoluetta vasemmalle. Minun mielestäni meidän tilanne on se, että RKP on liberaali puolue, joka kannattaa vastuullista talouspolitikkaa ja joka haluaa nähdä uudistuvan Suomen, mutta tehdään politiikka suurella sosiaalisella sydämellä.

Onko puolue mennyt vasemmalle?

– Minä en tiedä, mitä sillä tarkoitetaan. Mehän olemme tehneet meidän vaihtoehtobudjetteja nyt neljä vuotta peräkkäin ja jokainen voi niistä tehdä omat päätelmänsä. Me olemme panostaneet siihen, että saataisiin lisää työpaikkoja Suomeen. Olemme panostaneet siihen, että saataisiin järkevä sote-uudistus. Sosiaaliturvaa pitää uudistaa. Yrittäjyys on meille tärkeätä. Se, että meillä on menestyksellisiä yrityksiä on avain siihen, että meille syntyy myös uusia työpaikkoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE