Roope Hintz kerää ylistystä – Patrik Laineella vaikea vaihe menossa

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Ezra Shaw
Kuva on San Josen ja Vegasin pelistä, jonka Vegas voitti vieraissa 0-4.

Dallas Starsin Roope Hintz oli sivussa jääkiekon NHL-kaukaloista alavartalovamman takia, mutta Dallasin onneksi suomalaishyökkääjän sairausloma kesti vain yhden ottelun. Hintz todisti lauantain NHL-jääkiekkokierroksella olevansa olennainen joukkueensa menestyksen takuumiehenä.

DEMOKRAATTI/STT

Hintz keräsi tehot 1+1 Dallasin kaadettua Columbus Blue Jacketsin vastaansanomattomasti 5–0. Voitto katkaisi Starsin neljän ottelun tappioputken.

–  Tällaisena iltana tajuaa, miten paljon me tarvitsemme Roopea. Alivoimapelissä, ylivoimapelissä ja kaikessa mitä hän tekee, Dallasin päävalmentaja Rick Bowness ylisti Hintziä seuran Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Bowness totesi, että Hintz joutuu pelaamaan ikävä vamma seuranaan. Päävalmentaja myönsi, että jokaisen Hintziin kohdistuvan taklauksen jälkeen pitää toivoa, että hän pystyy nousemaan ylös ja jatkamaan peliä.

Hintz syötti ensin Joe Pavelskin 2–0-johtomaalin ylivoimalla avauserässä ja viimeisteli itse 4–0-osuman ajassa 49.17.

–  Kun Roope on kokoonpanossa, meillä on ketjussa erilaisia elementtejä. Hän on ollut hyvä koko kauden, Pavelski sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Dallasin suomalaiset esiintyivät muutenkin vahvasti. Miro Heiskanen iski joukkueensa kolmannen maalin toisessa erässä. Joel Kiviranta puolestaan pohjusti Hintzin maalin kolmannen erän puolivälissä.

Dallasin maalilla Jake Oettinger pelasi NHL-uransa ensimmäisen nollapelin 21 torjunnalla. NHL-pelejä hänellä on takanaan yhdeksän.

Columbus vaihtoi maalivahtia Hintzin osuman jälkeen päätöserässä. Joonas Korpisalo pysäytti 18 laukausta 22:sta ja luisteli vaihtoon, kun peliä oli pelattu vajaat 50 minuuttia. Tilalle kolmannen erän loppupuoliskolle tuli Veini Vehviläinen, joka torjui uransa ensimmäisessä NHL-pelissä kolme laukausta neljästä.

Blue Jacketsiin suurin odotuksin siirtynyt tähtihyökkääjä Patrik Laine oli jäällä vajaat 20 minuuttia, mutta oli tehoton. Dallas-ottelu oli Laineelle jo kuudes pisteetön peli putkeen. Edellisen kerran Laine teki maalin 23. helmikuuta, kun vastassa oli Chicago Blackhawks. Osumia syntyi silloin kaksi.