Uutiset

Rovaniemen demarit täydellä tohinalla kohti vaaleja

Lehtikuva / Kimmo Mäntylä
Lehtikuva / Kimmo Mäntylä
Lehtikuva / Kimmo Mäntylä

Rovaniemen sosialidemokraatit jättivät tänään ehdokaslistat keskusvaalilautakunnalle. Ehdokkaita on yhteensä 64.

SDP:n arvoille oli selvää tilausta, koska ehdokasmäärä kasvoi seitsemällä, vaikka valtuuston koko ja siten enimmäisehdokasmäärä pieneni. Uusi valtuusto on aiempaa pienempi, koska sinne valitaan 59 edustajan sijaan 51 valtuutettua, kuntalakiuudistuksesta johtuen.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Hilkka Kotila-Martti kuvailee ehdokaslistaa ilahduttavan monipuoliseksi. Hän kertoo, että listalla on väkeä monista eri ammateista, eri ikäryhmistä ja sukupuolten tasapainokin on kohdillaan.

– En voisi olla tyytyväisempi tähän listaan. Erityisen iloinen olen siitä, että olemme saaneet listalle niin mukavasti nuoria, Kotila-Martti iloitsee.

Lisäksi uusia puolueen jäseniä on tullut runsaasti ja demareiden suosio on muutoinkin kasvussa.

Rovaniemen demarit tavoittelevatkin suurta vaalimenestystä – ja siten poliittista mandaattia edistää rovaniemeläisten hyvinvointia.

Rovaniemeläiset valtuutetut ovat olleet aktiivisia koko valtuustokauden. Esimerkiksi viime valtuuston kokouksessa demarivaltuutetut jättivät kolme aloitetta.

Kaupunginvaltuutettu Saara Koikkalainen esitti, että Rovaniemellä selvitetään mahdollisuus ottaa käyttöön K9 Kulttuurikortti, joka lisäisi nuorten kiinnostusta ja mahdollisuuksia nauttia paikallisesta kulttuuritarjonnasta: museoista, teatterista, orkesterimusiikista ja tanssista.

Kaupunginvaltuutettu Terhi Suoraniemi puolestaan esitti, että Rovaniemen kaupungin hallinto ryhtyy toimenpiteisiin, yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, joissa etsitään ja tarjotaan kaikille kuntamme alle 20-vuotiaille nuorille uusia mahdollisuuksia työelämään tutustumiseen kesätyöpaikan kautta.

Lisäksi kaupunginvaltuutettu Maria-Riitta Mällinen vaati, että Rovaniemen kaupunki selvittää maksuttoman päivähoidon ja varhaiskasvatuksen kustannukset ja eri toimintamallit. Mällisen mukaan lasten välinen tasa-arvo toteutuu parhaiten, kun päivähoidon tarve arvioidaan lapsen oikeuksia ajatellen ja niin, että kaikilla perheillä on halutessaan mahdollisuus varhaiskasvatukseen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat