Politiikka

Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden solmut eivät auenneet – lisäaikaa tuli huomisiltaan

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Sähköliitto ja Teknologiateollisuus ovat saaneet lisäaikaa vastata valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoehdotukseen. Vastaukset on annettava tiistaihin kello 19 mennessä, tviittaa Helle.

Sopua työriitaan haettiin tiiviisti tänään iltaan asti. Sähköliiton lakon piti laajentua perjantaiaamuna koskemaan kaikkia Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiä.

Vajaan tuhannen sähköasentajan viime viikolla alkaneen lakon on ilmoitettu päättyvän keskiviikkoaamuna. Käynnissä on myös Energia-ICT-Verkostoalaa, Sähköistys- ja sähköasennusalaa koskeva ylityökielto.

Valtakunnansovittelija Minna Helle antoi osapuolille sovintoehdotuksen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Osapuolten oli määrä vastata ehdotukseen jo sunnuntai-iltana, mutta sovittelija antoi kuitenkin osapuolille lisäaikaa vastausten antamiseen maanantai-iltapäivään asti.

Työriidassa on kyse sähköalan työntekijöiden neuvotteluoikeuksista teknologiateollisuuden sopimusalalla. Sovinnon syntyminen edellyttää myös Teollisuusliitto ry:n hyväksyntää.

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat