Politiikka

Sanna Marin HS:ssa: Tampere on Suomen New York

Jari Niemelä
Sanna Marin Tampereen keskustorilla.
Jari Niemelä
Sanna Marin Tampereen keskustorilla.
Jari Niemelä
Sanna Marin Tampereen keskustorilla.

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin tunnetaan myös Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, jonka jämerät otteet muun muassa raitiotiepäätöksen yhteydessä herättivät laajaa ihailua.

Marin sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa pitävänsä Tamperetta Suomen New Yorkina. Sillä hän tarkoittaa, että kaupunki on vetovoimainen, sulatusuuni suorastaan.

— Tampereella on kansanomainen historia, ja se on ehdottomasti eduksi meille. Se näkyy mielipidetiedusteluissa ja kyselyissä, joiden mukaan Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki. Me emme saa hukata sitä.

Tampereella on junttimaine, miehinen, mutta Marin kertoo tavanneensa vain kerran todellisen tamperelaisen miähen, arviolta viisikymppisen bussikuskin, joka puhui täydellistä Tampereen murretta. Marin kuvailee kohtaamista ihanaksi.

— Hän oli aivan kuin tällainen hahmo, joka on rakennettu. En ollut ennen onnistunut kohtaamaan sitä mielikuvaa yksilössä.

Marin vahvisti eilen Demokraatille kesäisen kantansa, ettei tavoittele SDP:n puheenjohtajuutta ensi helmikuun puoluekokouksessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat