Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Sanna Marin: Veikkauksen tuottojen alenema korvataan edunsaajille ensi vuonna sataprosenttisesti

Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi perjantaina illansuussa hallitusviisikon neuvottelujen tuloksesta. Aiheena oli rahapelituottojen kompensaatio edunsaajille. Asiasta on kohistu laajasti kuluneella viikolla.

Rane Aunimo

Demokraatti

– Olemme löytäneet kokonaisuudesta yhteisen ratkaisun ensi vuoden budjetin osalta. Olemme yhdessä siis päätyneet siihen ja sopineet siitä, että ensi vuonna kaikille edunsaajille, niin kulttuuriin, liikuntaan, nuorisolle kuin esimerkiksi STM:n alaisille järjestöille ja edunsaajille korvataan sataprosenttisesti Veikkauksen tuottojen alenema.

Marinin mukaan asia viedään eduskuntaan normaalissa täydentävässä talousarvioprosessissa.

– Budjettivarojen osuus kokonaisuudesta on noin 47 miljoonaa euroa ja olemme myös sopineet, että samassa jakosuhteessa kuin viime keväänä sovittu ratkaisu eli osa rahoituksesta budjettirahoitteisesti 47 miljoonaa euroa ja sitten loput muodostuu arpajaisverosta ja jakamattomasta varasta.

Marin kertoi, että viisikossa on yhdessä on käyty myös tämän viikon tilannetta ja tapahtumia läpi.

– Pääministerillä ja hallituksen ministereillä on aina toimivat välit, Marin sanoi kysymykseen väleistä kulttuuriministeri Antti Kurviseen (kesk.).

Marin sanoi, että leikkaukset johtaisivat kohtuuttomiin tilanteisiin monien järjestöjen osalta. Pääministeri kommentoi myös, että kuluva viikko on ollut monellakin tavalla poikkeuksellinen.

– Olen ollut erittäin pahoillani, että tämä on aiheuttanut kulttuurikentälle mutta myös muille järjestöille ja toimijoille epätietoisuutta.

Marin olisi toivonut, että jyvitettyä leikkauskokonaisuutta ei olisi tuotu julkisuuteen, koska viisikko oli neuvottelemassa asiasta.

Ratkaisu on tehty menokehysten puitteissa, eikä kehystaso olla siis korottamassa. Vuoden 2023 budjetista ei vielä keskusteltu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE