Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Sarsia muistuttava mysteerivirus koettelee Kiinaa – ”Tapauksia on paljon enemmän kuin on raportoitu”

Lehtikuva

Kiinassa sars-virusta muistuttavan mysteeriviruksen tartunnan saaneita on todennäköisesti satoja enemmän kuin virallisesti on kerrottu, arvioivat tutkijat. Kiinan viranomaisten mukaan virukseen liitetyn hengitystiesairauden on saanut nelisenkymmentä ihmistä, mutta tutkijat uskovat tapauksia olevan jopa yli 1 700.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tähän asti kahden ihmisen on kerrottu kuolleen viruksen aiheuttamaan tautiin. Tartunnat ovat peräisin Wuhanin kaupungista.

Perjantaina julkaistussa, Imperial College London -yliopiston alla toimivan MRC Centre for Global Infectious Disease Analysis -keskuksen tutkijoiden raportissa arvioidaan sairastuneiden määrää kansainvälisten lentotietojen perusteella. Thaimaassa on tullut ilmi kaksi ja Japanissa yksi tapaus, mikä tutkijoiden mielestä kielii siitä, että sairastuneita on oltava raportoituja enemmän.

– Wuhanista muihin maihin levinneet kolme tapausta antavat syytä olettaa, että tapauksia on paljon enemmän kuin on raportoitu, kertoi tutkimuksessa mukana ollut professori Neil Ferguson BBC:lle.

Ferguson kuvaili BBC:lle olevansa nyt huomattavasti huolestuneempi kuin vielä viikko sitten. Hänen mielestään ihmisten pitäisi nyt huomioida tartunnan leviämisen ihmisestä ihmiseen vakavammin kuin aiemmin. Ferguson pitää myös epätodennäköisenä, että tartunnat olisivat pääosin peräisin eläimistä.

Virus kuuluu samaan tautiperheeseen kuin tappava sars-virus. Terveysviranomaiset eri puolilla maailmaa ovat kuitenkin vakuutelleet, että tartuntariski on yleisesti hyvin matala.

Hongkongissa viranomaiset ovat tiukentaneet turvatoimia esimerkiksi mittaamalla ruumiinlämmön Manner-Kiinasta tulevilta matkustajilta. Yhdysvallat ilmoitti perjantaina aloittavansa tarkastavansa Wuhanista tulevien matkustajien tarkastukset.

Tarkastettaviksi otetaan Wuhanista suoraan tai jatkolennoilla San Franciscon, New Yorkin JFK:n ja Los Angelesin lentokentille saapuvat ihmiset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE