Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP nimesi kaksi uutta ehdokasta eurovaaleihin

SDP on nimennyt kaksi uutta ehdokasta kesäkuun europarlamenttivaaleihin.

Demokraatti

Demokraatti

Piia Elo on Turun apulaispormestari ja SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

– Euroopan unioni on maailman suurin rauhanprojekti, jonka tarkoituksena on tuoda vakautta ja hyvinvointia Eurooppaan. SDP uskoo vahvasti siihen, että yhteistyöllä pystymme torjumaan ilmastonmuutosta, lisäämään työllisyyttä ja toimimaan turvallisen ja eheän Euroopan puolesta, jossa ehkäistään tehokkaasti syrjäytymistä ja segregaatiota. Nämä ovat erittäin tärkeitä tavoitteita vakauden ja hyvinvoinnin saavuttamiseksi koko EU:n alueella, Elo sanoo tiedotteessa.

Miina-Anniina Heiskanen on puolestaan Oulun kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja sekä kaupunginvaltuutettu.

– Eurooppa on muuttunut levottomaksi. Demokratiaa on kyseenalaistettu ja oikeusvaltion ydintä poljettu. Yhtenä keskeisenä syynä tähän on äärioikeiston nousu, joka on estettävä Euroopassa. Tässä meillä demareilla on erityinen tehtävä. Ihmisoikeuksien, syrjimättömyyden ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistamiseksi tulee tehdä töitä päivittäin niin Suomessa kuin Euroopassa. Unkarin tielle emme lähde ja tässä minä en anna periksi, Heiskanen sanoo tiedotteessa.

SDP on jo aiemmin asettanut ehdolle Tanja Airaksisen, Maria Guzeninan, Eero Heinäluoman, Suna Kymäläisen, Emmi Lintosen ja Ville Merisen. Lisää ehdokkaita nimetään lähiaikoina.

Piia Elo ja Miina-Anniina Heiskanen. Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE