Politiikka

SDP pomppasi taas Ylen gallupissa – perussuomalaiset kyntää

Suurin oppositiopuolue SDP on nostanut kannatustaan, ilmenee Ylen helmikuun mittauksesta. SDP:tä äänestäisi 22,9 prosenttia vastanneista, missä on 1,4 prosenttiyksikön nousu verrattuna tammikuiseen mittaukseen.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Jari Pajusen mielestä suurin muutos on äänestäjien hämmennys. Vain 58,3 prosenttia Ylen kyselyn vastaajista halusi kertoa, mitä puoluetta äänestää. Osa etsii nyt oikeaa puoluetta

– Kun ihmiset passivoituvat, eniten häviävät perussuomalaiset. Tässä joukossa on eniten työelämässä olevia ihmisiä. He miettivät nyt, ketä he äänestävät vai äänestävätkö ketään, sanoo Pajunen Ylelle.

Kaikkien kolmen hallituspuolueen suosio on laskenut. Keskustan kannatus on 20,7, kokoomuksen 16,9 ja perussuomalaisten 9 prosenttia. Hallituspuolueiden yhteinen kannatus jää 46,6 prosenttiin kantansa kertoneista.

Myös vihreiden kannatus oli laskussa. Vasemmistoliitto nousi perussuomalaisten kantaan 8,9 prosentilla.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarvioita varten 2 895 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 1 689. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta tässä mittauksessa 1,5 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat