Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumiin. Hän nosti keskustelutilaisuudessa esiin, että EU:n tulee huomioida myös sosiaalipolitiikka.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Euroopan unionin ns. sosiaalisen pilarin julistuksen tavoitteet on vietävä käytäntöön, kansanedustaja totesi alkuun.

– Sosiaalisessa pilarissa on kyse hyvin käytännönläheisistä asioista, kuten esimerkiksi koulutuksesta ja elinikäisestä oppimisesta. Näillä keinoilla voimme vastata muuttuvan työelämän ongelmiin.

Elorannan mielestä Euroopan valtioiden yhteistyö ei voi olla vain yritysten sisämarkkinaa, kauppa- ja rahapolitiikkaa. Huomio pitää olla ihmisten osaamisen kehittämisessä, osallisuuden vahvistamisesta ja eurooppalaisesta kulttuurista.

– Maailman muuttuessa meidän tulee taas ottaa asemamme eturintamassa ja edistää eriarvoisuutta vähentävää politiikkaa EU:ssa.  Siitä hyötyvät kaikki, erityisesti kotimaiset yritykset ja sen myötä koko kansa, Eloranta jatkaa.

– Suomessa suhteellisen korkean sosiaaliturvan maassa minimitasojen nostaminen muuallakin sisämarkkinoilla tasaisi sekä kilpailutilannetta että hyvinvointieroja.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE