Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

SDP:n Eskeliseltä kehut hallituksessa hyväksytyistä linjauksista Metsähallitukselle: ”Hyvä ja kestävä tasapaino”

Seppo Eskelinen (sd.).

Hallitus hyväksyi tänään Metsähallitukselle uudet omistajapoliittiset linjaukset vuosille 2020–2024.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Uusissa linjauksissa on kestävällä tavalla sovitettu yhteen valtion metsänhoidon eri tavoitteet niin puuntuotannon, virkistyskäytön kuin myös hiilinielujen osalta, sanoo tiedotteessaan kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen (sd.).

– Metsähallituksen hallinnassa on kaikkiaan 12,5 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, joista valtaosa sijaitsee Itä- ja Pohjois-Suomessa, Eskelinen muistuttaa.

Uusissa linjauksissa panostetaan vahvasti aktiiviseen luonnonhoitoon, ilmastokestävyyteen sekä virkistyskäytön huomiointiin, kuitenkaan puuraaka-aineen saatavuutta ja työllisyysnäkökohtia unohtamatta.

Metsähallitus sitoutuu hallitusohjelman mukaisesti vahvistamaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

– Linja turvaa myös edelleen puun saatavuuden teollisuuden käyttöön kestävillä metsänhoidon tavoitteilla, Eskelinen näkee.

Eskelinen toteaa, että hyvin hoidettu ja elinvoimainen metsä edistää myös erä- ja luontomatkailun, metsästyksen, kalastuksen sekä virkistyskäytön edellytyksiä.

– Tällä on myös vahva työllisyysvaikutus erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa, jota myös tukee kuluvan vuoden valtion budjetissa oleva 7,5 miljoonan lisäys Metsähallituksen retkeilyreitistöjen ja luontomatkailun tukemiseen. Aluetalouteen metsähallituksen luontopalveluiden käytöllä on vaikutusta yli 300 miljoonaa vuodessa.

– Uusissa linjauksissa on löydetty hyvä ja kestävä tasapaino eri tavoitteiden välille, niin että ne tukevat toinen toisiaan, Eskelinen päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.3.2021
Vielä vuosi sitten kilisteltiin, mutta kyltit kertoivat jo, mitä tuleman pitää
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE