Politiikka

SDP:n ”Husu” Hussein: ”Olen valmis puolustamaan kotimaatani – keinolla millä hyvänsä”

Lehtikuva
Vladimir Putin, Venäjän presidentti.
Lehtikuva
Vladimir Putin, Venäjän presidentti.
Lehtikuva
Vladimir Putin, Venäjän presidentti.

SDP:hen äskettäin siirtynyt toimittaja Abdirahim ”Husu” Hussein on kirjoittanut avoimen kirjeen Venäjälle.

Hussein mukaan on molempien intresseissä olla loukkaamatta toisiaan. Tämä tarkoittaa Husseinin mukaan vastuunottoa myös Venäjältä.

”Sinun on kunnioitettava meidän itsenäisyyttämme ja sen mukana tulevaa vapautta päättää omista asioistamme. On tärkeää että sinä ymmärrät, ettei meitä uhkailla tekemään päätöksiä sen perusteella, mikä sinua miellyttää.”

Hussein ottaa kirjoituksessaan esille myös Naton.

”Ymmärrämme, että saatat suhtautua varauksella tai suorastaan huolestuneisuudella meneillään oleviin Suomen ja Naton harjoituksiin. Ymmärrämme, että sinäkin haluat tulla kunnioitetuksi, mutta naapuri hyvä, kunnioitus syntyy yhteistyöstä, luottamuksesta ja molemminpuolisista pyrkimyksistä ylläpitää hyvää naapuruussuhdetta.”

Vaadimme, että lopetatte ilmatilamme loukkaukset, pelottelustrategianne ja röyhkeän yleenkatseellisuutenne.

Husseinin mukaan Suomi ei käytöksellään ja ulkopoliittisilla valinnoillaan ole pyrkinyt uhittelemaan, nokittelemaan tai muutenkaan järkyttämään vallitsevaa rauhan olotilaa.

”Samaa en menisi sanomaan sinun toimistasi”, Hussein sivaltaa.

Suomi juhlii ensi vuonna itsenäisyytensä 100-vuotiasjuhlaa. Husseinin mukaan Suomi on huomioinut Venäjää enemmän kuin olisi ollut kohtuullista vaatia.

”Nyt on kuitenkin jo aika esittää teille vaatimus siitä, että te hyväksytte meidän suvereniteettimme ja sitoudutte omalta osaltanne pitämään huolta toimivan naapuruussuhteen periaatteista.”

”Vaadimme, että lopetatte ilmatilamme loukkaukset, pelottelustrategianne ja röyhkeän yleenkatseenne.”

Hussein allekirjoittaa kirjeensä ylpeänä uussuomalaisena ja lisää loppuun vielä olevansa valmis puolustamaan kotimaataan keinolla millä hyvänsä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat