Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n kansanedustaja vaatii Orpolta vastausta: Häkkänen teki emämokan

LEHTIKUVA / JARNO MELA

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) teki emämokan ilmoittaessaan Kyrönmaa-lehdessä, että aikoo valmistella toimia, jottei reservistä voisi enää erota. Vaikka hän peruutteli lausunnoissaan, on vahinko silti jo tapahtunut, arvostelee SDP:n kansanedustaja Jani Kokko.

Demokraatti

Demokraatti

Kokko sanoo tiedotteessaan, että politiikassa ääneen ajattelulla on arvaamattomia seurauksia, erityisesti ministerin kohdalla.

– Tästä on nyt osoituksena puolustusministeri Häkkänen, jonka lausuntojen seurauksena yli 1 000 ihmistä, eli pataljoonan asepalveluksen suorittaneita on eronnut reservistä.

– Reservistä eronneiden kommentit ovat värikästä luettavaa, mutta kertovat karua tarinaa siitä mitä käy, kun ministeri ei ymmärrä puheidensa vakavuutta.

KOKKO nostaa esiin Puolustusvoimien kommentin, jonka mukaan reservistä eronneiden määrä ei tällä hetkellä vaikuta Puolustusvoimien suorituskykyyn. Maanpuolustuksen suunnittelukunnan (MTS) tuoreen kyselyn mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta on valmis täyttämään Naton 5. artiklan yhteisen puolustuksen velvoitteen.

– Tämä Häkkäsen pataljoona antaa rajojemme ulkopuolelle kuvan heikosta puolustuksesta, vaikka tilanne on aivan päinvastainen. MTS:n kyselyn mukaan 79% vastaajista on myös valmis puolustamaan maata sotilaallisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta, Kokko huomauttaa.

– Koska puolustusministerin korjaavat lausunnot ovat vain pahentaneet tilannetta niin kysyn suoraan pääministeri Orpolta: olisiko vihdoin aika osoittaa johtajuutta ja viheltää peli poikki. Mikä on hallituksenne linja reservikysymykseen?

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE