Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n kansanedustajalta täyslaidallinen: “Perheiden heitteillejättö”

Jukka-Pekka Flander / SDP

SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen näkee Stora Enson Sunilan tehtaan lakkautuspäätöksen jälleen alleviivaavan suomalaista irtisanomisen helppoutta.

Demokraatti

Demokraatti

Stora Enso on päättänyt lopettaa pysyvästi selluntuotannon ja ligniinin erottamisen Sunilan tehtaalla Kotkassa. Sulkemisen seurauksena Sunilasta irtisanotaan 240 ihmistä.

Suhonen sanoo tiedotteessaan, että “lume-yt:t”, muutosneuvottelut ovat helppoa irtisanomispolitiikkaa, joka ajaa työntekijät inhimilliseen hätään ja elämän romahtamiseen.

– Ja kun tilanteeseen yhdistetään Orpon hallituksen aikeet leikata työttömyys- ja sosiaaliturvasta, on cocktail petollinen. Perheiden heitteillejättö, Suhonen ärähtää.

Suhonen hämmästelee hallituksen toimintaa muutoinkin.

– Tuotanto Sunilassa on seisonut toukokuusta lähtien, mutta missä ovat hallituksen toimet, tukipaketit, joissa alueen ja ihmisten edellytyksiä selviytyä ja parantaa tilannetta työllisyydessä. Missä ovat täsmäkoulutuspaketit irtisanotuille muuntokoulutukseen työvoimapula-aloille?

Suhonen näkeekin, että Suomessa on helppoa lyödä lappu luukulle ja irtisanoa verrattuna moniin kilpailijamaihin.

– Nyt hallitus on viemässä edellytykset jopa elämisen perustalta, kun turvaverkostoa heikennetään – muka paremman työllisyyden nimissä. Miten tämä yhtälö helpottaa elämää? Kysyn aidosti.

Suhonen on eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen.

SDP:N kansanedustaja Paula Werningin mukaan Stora Enson päätöksen vaikutukset tuntuvat laajalti koko Kymenlaaksossa ja Kaakkois-Suomessa. Hän aavtii hallitukselta ja työministeri Arto Satoselta (kok.) ripeitä toimia.

– Pienimmillä paikkakunnilla on lähes mahdotonta löytää uutta työpaikkaa nopeasti. Uudelleen koulutuskaan ei tapahdu käden käänteessä. Hallituksen kaavailemat toimet eivät lisää työnsä menettävien uskoa huomiseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE