Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Kymäläinen: Uusi hallitus panostaa perusväylän korjaamiseen

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) muistutti keskustelussa hallituksen tekevän mittavat panostukset perusväylän korjaamiseksi. Arkistokuva.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) muistutti Suomi-Areenassa, että maamme tie- ja rautatieverkosta tulee pitää huolta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Torstaina järjestettiin SKAL:n, INFRA:n ja Suomen tieyhdistyksen keskustelutilaisuus, jonka aiheena oli älyratkaisujen rooli tieverkon parantamisessa.

Kymäläinen totesi tilaisuudessa, että Antti Rinteen (sd.) hallitus aikoo tehdä mittavat panostukset niin perusväylän korjaamiseksi kuin myös liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

– Raaka-aineiden ja ihmisten liikkumisen edistäminen on viennin, elinvoiman ja hyvinvoinnin ehto. Näin vastataan myös Suomen kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin.

Kansanedustaja kuitenkin huomautti perusväylän korjausvelan olevan mittava. Uusilla toimilla onnistutaan Kymäläisen mukaan pysäyttämään vasta velan kasvu. Hän totesi investointivelan kasvun olevan seurausta lyhytnäköisestä säästölinjasta, johon uusi hallitus tuo nyt muutoksen.

– Parlamentaarisessa työryhmässä pyritään hakemaan yli puoluerajojen sekä hallituskausien ulottuvia ratkaisuja, Kymäläinen kertoi.

Keskustelutilaisuuden otsikko ”Pikeä vai bittejä?” haastoi keskustelijat pohtimaan sitä, miten tieverkkoa tulisi parantaa – perinteisin keinoin vai soveltaen älyratkaisuja?

– Teknologiset ratkaisut täydentävät kokonaisuutta, mutta perusta on ensin saatava kuntoon, sillä tiestön kunto vaikuttaa liikenteen ilmastopäästöihin merkittävästi, Kymäläinen perusteli.

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE