Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n Mäkinen iloitsee maakuntalentojen jatkotuesta – kaipaa toimia myös Finnairilta ja Traficomilta

Jukka-Pekka Flander / SDP

SDP:n kansaedustaja Riitta Mäkinen iloitsee tänään tehdyistä päätöksistä koskien maakuntalentojen jatkotukea, joka turvaa lennot myös Helsinki-Vantaan ja Jyväskylän välillä.

Demokraatti

Demokraatti

Hallitus täydensi vuoden 2022 ensimmäistä lisätalousarvioesitystä tänään ja sillä vastataan edelleen koronavirustilanteesta aiheutuviin suoriin ja välttämättömiin tarpeisiin. Lentoliikennepalvelujen ostoa varten maakuntalentoasemien ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä esitetään julkista tukea 17 miljoonaa euroa.

“On hienoa, että lentoyhteydet turvataan yhä, kun koronapandemia edelleen estää normaalia, markkinaehtoista liikennettä eikä kysyntä ole vielä palautunut”, Mäkinen sanoo tiedotteessaan.

Mäkisen mukaan nyt päätetyllä rahoituksella voidaan tuettuja lentoyhteyksiä jatkaa nykysopimuksista vielä yhdeksällä kuukaudella. Nykyiset sopimukset ulottuvat elokuuhun 2022.

Mäkinen kaipaa samalla enemmän työtä lentoyhteyksien toteuttamiseksi markkinaehtoisesti. Mäkinen peräänkuuluttaa toimia myös Finnairilta ja Traficomilta

“Jyväskylässä valtaosa lennoista on siirtymiä jatkolennoille. Interline-sopimuksen ulottaminen myös Jyväskylään on yksi perusedellytys markkinavetoisen toiminnan syntymiselle epidemiatilanteen helpottumisen rinnalla. Tähän on yksinkertaisesti saatava muutos.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE