Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

SDP:n valtuustoryhmä: ”Helsinkiläisiä tuettava energiakriisin keskellä”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

SDP aikoo huolehtia siitä, että helsinkiläiset pärjäävät kriisin keskellä, kun kohonneet energian hinnat näkyvät jo kansalaisten ja yritysten arjessa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Ihmisten huoli energian ja muiden elinkustannusten noususta on ymmärrettävää”, tiedotteessa todetaan.

SDP:n valtuustoryhmä muistuttaa, että kriisi on seurausta Venäjän raakalaismaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan ja Venäjän yrityksestä heikentää eurooppalaisten tukea pakotteille, jotka on asetettu Venäjää vastaan.

”On esitetty, että kriisi olisi seurausta vihreästä siirtymästä, mutta se ei tosiasioiden valossa pidä paikkaansa. Kriisi koettelee pahiten niitä maita, jotka eivät ole pyrkineet eroon riippuvuudestaan fossiilisiin tuontipolttoaineisiin.”

SDP:n mielestä Helsingin on pidettävä kiinni sovituista ilmastotavoitteista. Suomessa on jouduttu arvioimaan muuttuneen tilanteen – erityisesti maakaasun heikentyneen saatavuuden – vuoksi olemassa olevia ratkaisuja uudelleen.

”Arvioinnissa on syytä huomioida niin ilmastotavoitteet kuin myös huoltovarmuus. Helsingin kaupungin johdon ja ennen kaikkea energiayhtiö Helenin onkin syytä osoittaa, ettei kaupungin energiahuolto ole kriisin seurauksena uhattuna.”

90 PROSENTTIA Helsingin kiinteistöistä on kaukolämmön piirissä. Kivihiili ja maakaasu vastasivat viime vuonna valtaosasta Helenin kaukolämmön tuotannosta. Kivihiilen käyttö on tarkoitus lopettaa kokonaan, kun Hana- ja Salmisaaren voimalat suljetaan seuraavan kahden vuoden aikana.

SDP:n valtuustoryhmä on huolissaan siitä, miten Helen kykenee korvaamaan sekä kivihiilen että maakaasun pitäen samalla kiinni ilmastotavoitteista. Lisäksi SDP:n valtuustoryhmä pitää tärkeänä huolehtia, ettei kaupunkilaisten elämisen kustannukset nouse kohtuuttomasti.

”Tässä tavoitteessa ryhmä antaa myös vahvan tukensa hallituksen budjettiriihessä ilmoittamille tukitoimille, jotka pyrkivät helpottamaan kansalaisten selviytymistä energialaskuistaan.”

SDP:n valtuustoryhmä kannattaa jo esiteltyjä kaupungin toimialojen suunnitelmia energian säästämiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi kaupungin kaikilla toimialoilla.

”Energiansäästötoimien ei pidä kuitenkaan johtaa siihen, että tärkeitä kaupungin palveluja kuten lasten liikuntapaikkoja ryhdyttäisiin sulkemaan tai ikäihmisten palvelutaloissa laskettaisiin kohtuuttomasti sisälämpötilaa.”

Valtuustoryhmä arvioi, että energiakriisi ja dramaattisesti kohonneet energian hinnat tulevat lisäämään kaupungin menoja tulevana vuonna.

”Siksi akuutti ja yhä paheneva kriisi on otettava huomioon myös vuoden 2023 kaupungin budjettia laadittaessa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE