Nyheter

Simon Bergman: Ett intressant läge med regeringsförhandlingarna

Topi Lappalainen
Simon Bergman på tåget till Seinäjoki den 12 maj 2023.

FSD:s organisationssekreterare Simon Bergman fick delta i Folktingets session som delegat i och med att han blev inkallad som ersättare. ABL intervjuade Bergman på tåget till Seinäjoki.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

– För egen del är det intressant. Det är första gången jag deltar i Folktingets session. Det är en ny erfarenhet för mig själv och sedan är det ett viktigt organ för finlandssvenska intressen att både bekanta sig med och se vad som kommer ut av det.

Bergman fick genast uppdraget som gruppordförande på sessionen och med det ansvaret att hålla SDP:s gruppanförande.

– Det som är aktuellt är de pågående regeringsförhandlingarna. Det är ett intressant läge. Det är intressant både på mötet och vid sidan av mötet att följa stämningarna. Det är ganska mycket som står på spel och man vet inte i det här skedet om förhandlingarna går i mål. Skulle SFP meddela att resultatet inte är tillfredsställande, är det inte möjligt att fortsätta utan SFP med de tre kvarvarande partierna. På det sättet har de en unik position. Om det blir av får man hoppas att det inte kommer försämringar för svensk service och att diskussionsklimatet kring nationalspråken inte tar för mycket skada.

Läs Bergmans gruppanförande på FSD:s sidor.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE