Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sipilä viemässä isoimman potin Pohjois-Pohjanmaalla

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella keskusta johtaa aluevaalien ääntenlaskua ylivoimaisesti, kun alueen äänistä on laskettu hieman yli puolet.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Keskusta on tähän mennessä imuroinut äänistä noin 42 prosenttia. Kakkossijalla alueella on kokoomus noin 15 prosentin ääniosuudella ja kolmantena SDP reilulla 12 prosentilla.

Neljäntenä on vasemmistoliitto runsaalla 11 prosentilla ja viidentenä perussuomalaiset hieman yli yhdeksällä prosentilla.

Aluevaltuustopaikkoja on tämänhetkisen ääntenlaskennan perusteella menossa myös vihreille ja kristillisdemokraateille.

Alueen selkeäksi äänikuninkaaksi näyttää nousevan entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Hänen jälkeensä eniten ääniä ovat tähän mennessä keränneet niin ikään keskustaa edustavat kehityspäällikkö Eija-Riitta Niinikoski sekä puolueen entiset kansanedustajat Niilo Keränen ja Tapani Tölli.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suurin kaupunki on Oulu. Alueeseen kuuluu myös runsaasti pieniä maalaispaikkakuntia.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valitaan kaikkiaan 79 valtuutettua. Kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit olivat alueella vaaliliitossa. Tällä tietoa valtuustoon ei kuitenkaan nouse yhtään RKP:n edustajaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE