Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Soinilta yllättävä ulostulo asialla, johon hän urallaan kypsyi – ”Sananvapaus kuuluu myös poliittisille pökkelöille”

Lehtikuva / Markku Ulander
Perussuomalaiset on ilmoittanut käyttävänsä määrävähemmistöään estämään mahdollisen oikeusprosessin Juha Mäenpäätä (kuvassa) vastaan. Timo Soini puolustaa perussuomalaisten toimintaa.

Entinen ulkoministeri ja sinisten kansanedustaja, pitkään perussuomalaisia johtanut Timo Soini kirjoittaa blogissaan sananvapaudesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Lähestymme aikaa, jolloin sekä Päivi Räsäsen että Juha Mäenpään sanomisiin ja tekemisiin pitää ottaa kantaa, Soini muistuttaa.

Poliisin situtkinnan mukaan Valtakunnansyyttäjä on pyytänyt eduskunnalta suostumusta asettaa perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mäenpää rinnasti eduskunnassa viime kesäkuussa pitämässään puheessa turvapaikanhakijat ja vieraslajit. Mäenpää itse on kiistänyt syyllisyytensä.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen taasen on rampannut poliisikuulusteluissa muun muassa homoseksuaalisuuteen liittyvien kommenttiensa takia.

– Käsitykseni mukaan valtakunnansyyttäjä on sekä väärillä että vaarallisilla teillä. Sananvapaus kuuluu myös (korjattu Soinin sana ylös muotoon myös) poliittisille pökkelöille, enkä nyt tarkoita Päivi Räsästä, Timo Soini kirjoittaa.

Sinänsä on mielenkiintoista, että valtakunnan politiikan jättänyt Soini nyt palaa kommentoimaan perussuomalaisten kansanedustajan ja toimijoiden kyseenalaisia tekemisiä, kun hän urallaan tuntui väsyvän siihen, että sai olla niitä jatkuvasti kommentoimassa.

– Perustuslakivaliokunta tekee omat ratkaisunsa. Olin kansanedustajana niin pitkään, etten lähde heitä neuvomaan, enkä ohjeistamaan. Sen sijaan hyväksyn sen, että perustamani Perussuomalaiset on etukäteen ilmoittanut käyttävänsä määrävähemmistöään estämään mahdollisen oikeusprosessin Juha Mäenpäätä vastaan, kun hän kansanedustajana on puhunut Eduskunnassa, Soini toteaa.

– Toivottavasti he eivät jää yksin tämän asian kanssa. Se, jos joku, olisi huolestuttavaa. Puheesta voi olla mitä mieltä tahansa, olen minäkin siitä jotakin mieltä, Soini jatkaa.

Soini kirjoittaa, että ”elämän puolustaminen ja perinteisen avioliittokäsityksen puolustaminen ei ole kriminalisoitavissa”.

– Sanavapauden rajoittamista ajavat tahot pyrkivät pelon politiikkaan; siihen että perinteisten arvojen puolustajat sortuvat itsesensuuriin ja alkavat varomaan puheitaan.

– Olet historian oikealla puolella puolustamalla sanan- ja uskonnonvapautta myös sille ihmisille, joiden kanssa et ole samaa mieltä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE