Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

STTK: ”Vielä ei kannata ripustautua menokehysten noudattamiseen”

STTK:n mukaan finanssipolitiikka on mitoitettu elvyttäväksi, mikä on perusteltua koronakriisistä palautumiseksi. STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà toteaa tiedotteessa, että ilman EU:n elpymis- ja palautumisvälinettä Suomenkin finanssipolitiikka olisi ensi vuonna selvästi kireämpää.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Vielä ei kuitenkaan kannata ripustautua menokehysten noudattamiseen, sillä talous- ja epidemiatilanteen kehitystä on vaikea ennakoida.”

STTK pitää myönteisenä, että hallitus antaa ikääntyneiden työllisyyspaketin työmarkkinajärjestöjen valmisteltavaksi.

”Tarvitsemme merkittäviä lisäpanostuksia ikääntyneiden työllisyyden ja työkyvyn tukemiseen, kuten subjektiivisella oikeudella osa-aikatyöhön työkyvyn ja terveyden perusteella sekä muutosturvan parantamisella.”

Yksilöllisen työnhaun mallissa panostaminen työttömän työnhakijan henkilökohtaiseen palveluun ja karenssien kohtuullistaminen on myönteinen muutos. Työvoimapalveluiden lisäresursointi 70 miljoonalla eurolla on STTK:n mukaan erittäin tarpeellinen matkalla kohti pohjoismaista työllisyyden tasoa.

”Edellytys hakea 0-4 työpaikkaa jättää varaa tilannekohtaiselle harkinnalle. Esimerkiksi alueilla, joilla työpaikkojen tarjonta on heikkoa, olisi kohtuutonta edellyttää hakemaan useita työpaikkoja”, Lainà huomauttaa.

STTK on tyytyväinen hallituksen päätökseen siitä, että paikallista sopimista edistetään työ- ja virkaehtosopimusten kautta.

”Emme jatkossakaan hyväksy luottamusmiesjärjestelmän ohittamista tai heikentämistä. Sen sijaan on tärkeää, että järjestäytyneiden työntekijöiden oikeutta valita työehtosopimuksen tarkoittama luottamusmies edistetään kaikilla työpaikoilla.”

STTK pitää erittäin myönteisenä, että koronakriisistä huolimatta hallitus pitää kiinni kunnianhimoisista tavoitteistaan, jotka liittyvät osaamisen kehittämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Oppivelvollisuuden pidentäminen takaa toimivat työmarkkinat tulevaisuudessakin, eikä ilmastonmuutos odota.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE