Politiikka

Suhtautuminen hiustyyliin suivaannuttaa pitkätukkaista miesedustajaa: ”Pitäisi kohdella yhdenvertaisesti”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola vaatii tasa-arvoista kohtelua naisille ja miehille myös hiustyylin suhteen. Hän on osoittanut kirjallisen kysymyksen työ- ja elinkeinoministeri Jari Lindströmille (sin.). Hän kysyy onko yrityksellä tai viranomaisella harkintavaltaa työntekijän hiustyyliin.

– Tasa-arvovaltuutettu on katsonut, että yleiset sukupuolten ulkonäköä koskevat käsitykset ovat muuttuneet, eikä hiusten pituus enää liity sukupuoleen samalla tavalla kuin joskus aikaisemmin, Eerola perustelee.

Hän sanoo ymmärtävänsä yritysten vaatimuksia esimerkiksi siististä ulkonäöstä.

– Yritykset ja viranomaiset odottavat vanhakantaista suhtautumista hiustyyliin, mutta naisia ja miehiä tulisi kohdella oikeudenmukaisesti ja yhdenvertaisesti.

Perussuomalaisten kansanedustaja puuttuu tiedotteessaan suhtautumiseen myös muihin kulttuureihin.

– Kaukomailta tulleet miehet voivat kulttuuritaustaansa viitaten säilyttää rehevät partansa, vaikka muilta vietäisiin tukka päästä, Eerola kauhistelee.

Hän viittaa tasa-arvovaltuutetun aiempaan lausuntoon, että yritys asettaa miestyöntekijänsä epäedullisempaan asemaan naistyöntekijöihinsä verrattuna, kun se kieltää asiakaspalvelutehtävissä olevilta miehiltä pitkät hiukset. Samoja käytäntöjä on Eerolan mukaan esiintynyt puolustusvoimissa, jossa naisiin ja miehiin on kohdistettu erilaisia menettelytapoja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat