Urheilu

Suomalaiset napsivat tehopisteitä NHL:ssä – Laine tykitti voittomaalin

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Tim Nwachukwu
Patrik Laine osui kolmannessa erässä ja Columbus voitti.

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars on ottanut Buffalossa isäntäjoukkue Sabresista 5-4-vierasvoiton.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Otteluisännät lähtivät toisesta erästä 4-3-johdossa, mutta Dallasin Tyler Seguin tasoitti tilanteen päätöserässä ja joukkuetoveri Jason Robertson sinetöi loppulukemat nelisen minuuttia tämän jälkeen.

Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz teki maalin ottelun toisessa erässä. Lisäksi hänen tililleen kilahti syöttöpiste Seguinin päätöserän onnistumisesta.

Seguin teki kaikkiaan kaksi maalia ja oli lisäksi rakentamassa Robertsonin voittomaalia. Robertson teki ottelun aikana niin ikään kaksi maalia ja yhden maaliin johtaneen syötön. Syöttöpiste irtosi Hintzin maalista.

Buffalon Henri Jokiharju puolestaan kartutti tiliään kahdella syöttöpisteellä.

Dallasin suomalaispuolustajat Jani Hakanpää ja Esa Lindell puolestaan saivat kumpikin ottelun aikana kaksiminuuttisen rangaistuksen. Hakanpäälle irtosi avauserästä rangaistus poikittaisesta mailasta, kun taas Lindellille lätkäistiin toisessa erässä jäähy estämisestä.

Dallas katkaisi vierasvoitollaan kolmen tappion putken.

Philadelphian kurimus jatkuu

Columbus Blue Jackets puolestaan kukisti Pennsylvaniassa kovia kokeneen Philadelphia Flyersin. Isäntäjoukkue kaatui maalein 2-1.

Columbuksen voittomaalin laukoi päätöserässä suomalaishyökkääjä Patrik Laine.

Laineen 2-0-maalin jälkeen Philadelphian onnistui vielä kaventaa, kun Gerry Mayhew iski kiekon Columbuksen verkkoon suomalaispakki Rasmus Ristolaisen ja kanadalaishyökkääjä Scott Laughtonin avustuksella.

Maali jäi kuitenkin seuran ainokaiseksi, eikä Philadelphian viimeaikainen kurimus saanut vieläkään helpotusta. Columbus tarjoili seuralle jo kymmenennen perättäisen voitottoman ottelun.

Columbuksen Laine sai ottelun avauserässä kaksiminuuttisen rangaistuksen huitomisesta.

Samassa osavaltiossa pelattiin myös toinen ottelu, jossa kotijoukkue Pittsburgh Penguins otti 6-4-voiton Ottawa Senatorsista.

Pingviinipaidassa pelaava suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen nappasi syöttöpisteen ottelun avauserässä.

Voitto oli isäntäjoukkueelle kolmas perättäinen, kun taas Ottawa hävisi toisen pelinsä peräjälkeen.

Bostonin Haulalle kaksi syöttöpistettä

Toisaalla Boston Bruins otti kotivoiton Washington Capitalsista. Kotijoukkue vei Washingtonista voiton maalein 4-3.

Ottelun kovin maalintekijä oli Bostonin kaksi maalia tehnyt David Pastrnak.

Kaksi tehopistettä ottelusta saivat myös joukkuetoverit Jake DeBrusk ja Erik Haula. DeBrusk teki maalin ottelun päätöserässä ja oli tämän jälkeen vielä Haulan tavoin rakentamassa Charlie McAvoyn voittomaalia ottelun viimeisellä minuutilla.

Suomalaishyökkääjä otti toisen syöttöpisteensä Pastrnakin avausmaalista.

Toisessa erässä Haula puolestaan sai kaksiminuuttisen rangaistuksen koukkaamisesta.