Suomalaistaituri laukoi taas verkot tötterölle – johtaa yhä pistepörssiä

NHL-jääkiekon pistepörssiä johtava Coloradon Mikko Rantanen taituroi tehot 1+1 ottelussa Arizonaa vastaan. Rantanen laukoi napakasti Coloradon 3–0-osuman Arizonan Antti Raannan taakse ottelun avauserän lopulla. Maali oli Rantaselle kauden yhdeksäs. Syöttöpisteitä hän on kahminut kaikkiaan 27.

DEMOKRAATTI/STT

Avalance löi vierasjäillä Arizonan murskaluvuin 5–1. Raanta torjui ottelussa yhteensä 34 kertaa, mutta ottelun alku oli hänelle erityisen vaikea.

– Kolme laukausta, 3–0 ja peli oli aikalailla ohi. Alku oli raju. Kun antaa kolme maalia kolmella laukauksella, upottaa koko joukkueen, kolmen viikon toipumisloman jälkeen tositoimiin palannut Raanta harmitteli NHL:n verkkosivuilla.

Myös Dallasin suomalaiskiekkoilijat rohmusivat tehoja, kun Stars kaatoi Ottawan 6–4. Ottelun ykköstähdeksi valittu puolustaja Miro Heiskanen teki kaksi maalia, ja Roope Hintz sekä Esa Lindell saalistivat kumpikin yhden syöttöpisteen.

– Kolmessa viime ottelussa puolustajat eivät laukoneet paljon. Valmentajat sanoivat, että laukokaa ja me lauoimme. Saimme liikennettä maalille. Se oli hyvä, Heiskanen kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Laine on löytänyt maalivireen.

Myös Winnipegin Patrik Laine pöllytti verkkoa, kun Jets kohtasi Minnesotan perjantain ottelussa. Laine tehtaili Winnipegin avausmaalin ottelun ensimmäisessä erässä ja venytti näin pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Laineen maalivire oli kauden alussa hieman hakusessa, mutta sittemmin tahti on kiihtynyt. Kahdessa aiemmassa ottelussaan Laine ampui yhteensä viisi osumaa ja on tehnyt kauden aikana kaikkiaan 14 maalia.

Minnesotaa vastaan Winnipeg menetti 2–0-johtonsa, kun kotiareenalla pelannut Wild tykitti kolmannessa erässä neljä maalia ja käänsi lukemat 4–2-voitoksi.

Minnesotan Mikael Granlund kirjautti yhden syöttöpisteen, joukkuetoveri Mikko Koivu jäi ilman tehoja.

Suomalaiset onnistuivat maalinteossa myös Columbuksen ja Toronton välisessä mittelössä.

Toronton Kasperi Kapanen nosti joukkueensa toisen erän alussa 2–2-tasalukemiin, mutta Columbus otti lopulta 4–2-voiton Markus Hännikäisen osumalla kolmannen erän alkupuolella. Hännikäinen teki kauden toisen maalinsa, Kapaselle maali oli kauden kymmenes.

Carolinan tehokaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho oli jälleen vauhdissa, kun Hurricanes rökitti kotonaan Floridan maalein 4–1. Teräväinen laukoi Carolinan 3–0-maalin ylivoimalla Ahon syötöstä.