Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Suomesta paljastui historian laajin epäilty metsästysrikoskokonaisuus

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Erävalvonta ja muut viranomaiset paljastivat viime vuonna Suomen historian laajimman metsästysrikoskokonaisuuden, ilmenee Metsähallituksen tuoreesta erävalvontaraportista. Kymmenien ihmisten epäillään tappaneen laittomasti useita suurpetoja ja rauhoitettuja lintuja. Asiaa tutkii Itä-Suomen poliisi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kokonaisuudessakin suurpetojen pyynnissä käytetyt laittomat keinot ja luvaton kalastus lisääntyivät viime vuonna. Valvonnassa paljastui aiempaa enemmän rikoksia ja rikkomuksia, vaikka tarkastuksia tehtiin säästöjen vuoksi noin tuhat vähemmän kuin toissa vuonna.

Metsästäjien lupa-asiat olivat kaikkiaan paremmin kunnossa kuin kalastajilla. Valvonnassa tarkastettiin lähes 2 400 metsästäjää, joista neljä prosenttia oli syyllistynyt rikkeeseen tai rikokseen. Tyypillisiä rikkeitä olivat aseiden vääränlainen kuljetus, pyynti ilman asiaankuuluvaa lupaa tai puutteet hirvenmetsästyksen huomiovärityksessä.

- Hirvenmetsästäjät käyttivät kolmessa tapauksessa laittomasti moottorikelkkaa hyväkseen. Lisäksi hirviä ammuttiin jo ennen metsästyskauden alkua ja muutamassa tapauksessa oman lupa-alueen ulkopuolelle, Metsähallituksen erävalvontapäällikkö Henri Pelkonen kertoo tiedotteessa.

Kalastukseen liittyen erävalvonta teki lähes 3 700 tarkastusta, joissa eniten huomautettavaa oli puutteellisissa pyydysmerkinnöissä. Metsähallituksen mukaan uutena merkittävänä ongelmana tarkastuksissa nousi esiin kalastusluvan tai kalanhoitomaksun puuttuminen. Luvattomille kalastajille kirjoitettiin noin 60 sakkovaatimusta, joka on kaksinkertainen määrä vuoteen 2022 verrattuna.

Kaikkiaan erävalvonnassa tarkastettiin yli 6 800 henkilöä. Lähes 60 tapausta siirrettiin esitutkintaan ja noin 460 johti lievempiin toimiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE