Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Suuria urheilutapahtumia voisi hakea yhdessä” – Kvarnström: Pohjoismaiden yhteinen urheilustrategia on tärkeä

Jukka-Pekka Flander

Pohjola on askelta lähempänä yhteistä urheilustrategiaa tiistaina pidetyn Pohjoismaiden neuvoston Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa -valiokunnan päätöksen jälkeen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Yhteinen urheilustrategia edistäisi muun muassa suurten urheilutapahtumien hakemista yhdessä, kokoukseen osallistunut kansanedustaja Johan Kvarnström (sd.) kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa strategia tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet vahvistaa Pohjoismaiden yhteisin voimin ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksiä urheilussa pitkällä aikavälillä.

Sosialidemokraattinen ryhmä esitteli syyskuun 2020 kokouksessa jäsenehdotuksensa urheilutapahtumia koskevaksi yhteispohjoismaiseksi strategiaksi sekä tuki lasten ja nuorten urheilutapahtumien järjestämistä. Tuolloin asiasta pyydettiin eri maiden liikuntaliitoilta lausunnot, jotka olivat yksimielisesti myönteisiä.

Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa -valiokunta ehdottaa, että Pohjoismaiden neuvosto suosittelisi ministerineuvostolle Pohjoismaiden yhteisen urheilustrategian kehittämistä suurten urheilutapahtumien hakemista varten, jotta voitaisiin päättää mahdollisuudesta rahoittaa olemassa olevista rahastoista vaihtoehtoisia keinoja edistää lasten ja nuorten urheiluvaihtoa Pohjoismaissa.

– Liiton vastaukset osoittavat selvästi, että tarvitaan yhteistä lähestymistapaa, Kvarnström arvioi.

Hän toivoo jäsennellympää työtä suurten urheilutapahtumien järjestämiseksi tulevaisuudessa pohjoismaisen yhteistyön kautta ja urheiluvaihdon lisäämiseksi Pohjoismaissa.

– Suurten tapahtumien järjestäminen yhdessä tarkoittaa pohjoismaisen yhteisön vahvistumista, tapahtumien taloudellisten riskien jakautumista usealle maalle ja sitä, että yhteiset pohjoismaiset arvot takaavat korkeatasoiset järjestelyt niin teknisesti kuin eettisestikin. Urheilustrategia toteuttaa myös tavoitetta, jonka mukaan Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroiduin alue vuoteen 2030 mennessä.

Pohjoismaiset urheiluliitot ovat omaksuneet Kvarnströmin mielestä hyvin edistyksellisen ajattelutavan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävien urheilutapahtumien järjestämiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE