Talous

”Tällaista en osannut odottaa” – 165 saa potkut Salossa, tuotanto Romaniaan

Salon tuotanto loppuu ja siirtyy Romaniaan. Salosta katoavat 165 ihmisen työt.
Salon tuotanto loppuu ja siirtyy Romaniaan. Salosta katoavat 165 ihmisen työt.
Salon tuotanto loppuu ja siirtyy Romaniaan. Salosta katoavat 165 ihmisen työt.

Led-tuotteita valmistava Hella Lighting Finland lakkauttaa tuotantonsa Salossa vuoden 2018 loppuun mennessä. Asiasta käynnistetään yt-menettely ensi maanantaina.

Salon tehtaalla työskentelee noin 180 henkilöä. Heistä 165 uhkaa saada potkut.

Tehtaan työntekijät ovat järjestäytyneet SAK:laiseen Teollisuusalojen ammattiliittoon TEAMiin. Työntekijöiden pääluottamusmies Anne Hakamäki on yllättynyt lakkautuspäätöksestä.

– Tällaista en osannut odottaa. Tehtaalle on investoitu kohtuullisesti ja työtilanne on viime ajat ollut hyvä. Tehtaan tuotanto on kannattavaa, sen voi ilman muuta sanoa, hän toteaa.

Tehtaan tuotanto on kannattavaa, sen voi ilman muuta sanoa.

Hakamäki huomauttaa, että loppuvuotta kohta hiljenee yleensäkin, mutta tilanne ei hänen mukaan ole juuri nyt mitenkään erityisen heikko.

– Ei lopetuksessa ole kyse tilauskannasta vaan tuotantostrategian uusimisesta. Tuotanto viedään lähemmäksi asiakkaita. Meidän tuotanto menee Romaniaan, josta tekevät Euroopan päätehtaan.

Pääluottamusmies Hakamäki kertoo, että tehtaan työntekijät lähtevät neuvotteluissa hakemaan lakisääteisen tason ylittäviä korvauksia.

– Hella lopetti hiljattain Saksan-tehtaansa. Selvitämme oman liittomme ja EWC-ryhmän kautta, millaiset korvaukset siellä maksettiin. Pidän loogisena, kun samasta konsernista on kyse, että me saamme samantasoiset erorahat, kuin mitä Saksassa maksettiin, Anne Hakamäki linjaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat