Politiikka

Taloussanomat: Haitalliset yritystuet paisuvat ja tutkimuksesta leikataan – ”Tämä on hälytysmerkki”

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan vielä julkistamattoman raportin mukaan haitallisten yritystukien osuus on kasvanut samalla, kun hyödyllisiä on leikattu. Asiasta uutisoi Taloussanomat.

Taloussanomien haastattelemien tutkijoiden, Vattin Timo Rauhasen ja Etlan Mika Malirannan mukaan yritystukien rakenne on ison remontin tarpeessa, koska osa tuista on vääränlaisia ja kohdennettu väärin. Etla valottaa kehitystä viimeistelyvaiheessa olevassa raportissaan.

– Kielteiset yritystuet ovat lisääntyneet. Nämä tuet kohdistuvat perinteisiin toimialoihin ja niissä vanhoihin yrityksiin. Tämä on hälytysmerkki, Maliranta sanoo Taloussanomille.

Kielteisiä ovat Malirannan mukaan esimerkiksi investointi- ja verotuet, jotka tähtäävät katoamassa olevien perinteisten teollisuustyöpaikkojen säilyttämiseen.

Samalla kun haitallisia tukia on lisätty, hallitus on leikannut tukea tutkimukselle ja tuotekehitykselle. Malirannan mukaan nämä leikkaukset ovat räikeässä ristiriidassa sen kanssa, minkätyyppinen yritystuki olisi hyödyllistä.

– Yritystukijärjestelmän remontissa paukkuja pitäisi panna innovaatiotoimintaan ja tutkimukseen.

Taloussanomien tekemän selvityksen mukaan hallitus jakaa niin tänä kuin ensi vuonnakin satoja miljoonia euroja yritystukia, jotka on todettu tehottomiksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat