Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Taneli Puumalainen siirtyy THL:n riveistä sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikköksi

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen siirtyy sosiaali- ja terveysministeriöön (STM) osastopäälliköksi, ministeriö kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hallitus on nimittänyt Puumalaisen STM:n turvallisuus ja terveys -osaston määräaikaiseksi osastopäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässään 22. huhtikuuta eli kahden viikon päästä.

Puumalainen jatkaa STM:n osastopäällikkönä 31. toukokuuta 2022 asti. Viran vakinainen haltija Päivi Sillanaukee on siihen asti virkakierrossa ulkoministeriössä.

Puumalainen on toiminut THL:ssä ylilääkärinä ja yksikön päällikkönä vuodesta 2014. Hän johtaa THL:ssä infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikköä.

Koronapandemian aikana Puumalainen on ollut yksi näkyvimmistä THL:n asiantuntijoista. Esimerkiksi tänään aamupäivällä Puumalainen kertoi Suomen koronatilanteen kehittymisestä STM:n ja THL:n yhteisessä tilannekatsauksessa.

STM:n turvallisuus ja terveys -osasto vastaa ministeriössä valmistelu- ja kehittämistyöstä muun muassa lääkehuollossa ja tartuntatautien torjunnassa. Osastolle kuuluvat myös valmiusasiat sekä häiriötilanteisiin valmistautuminen STM:ssä ja sen hallinnonalalla.

Lähiaikoina osastopäällikön merkittäviin tehtäviin kuuluu koronatoimien valmistelu ja toimeenpanon johtaminen yhteistyössä muun muassa THL:n kanssa, ministeriö kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE