Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Teatteri ja Tanssi

Tanssiarvio: Hip hopin perusteita hauskasti ja letkeästi

Tanssiteatteri Raatikko
MC Karlo Kani (Johan Högsten) ja MC Roiskeläppä (Ira Wuolle) jakavat perustietoja hip hop -kulttuurista

Tanssiteatteri Raatikkossa on menossa “katu-uskottavuuden konferenssi”, johon jokainen voi osallistua.

Annikki Alku

Demokraatti

Hip Hop Hurraa! on esitys, jossa MC Karlo Kani (Johan Högsten) ja MC Roiskeläppä (Ira Wuolle) jakavat perustietoja hip hop -kulttuurista.

Kyseessä ei ole minkään sortin ryppyotsaisuus, vaan Jaakko Toivosen ohjaamassa esityksessä käydään kivalla ja hauskalla otteella läpi muutamia arkielämän perustilanteita ja miten ne voi liikkeellä ja rytmillä muuttaa oman näköisemmäksi ja samalla tietenkin coolimmaksi. Samalla korostetaan omaan itseensä uskomista ja uskallusta olla juuri sellainen kuin on.

TANSSI
Tanssiteatteri Raatikko
Hip Hop Hurraa!

Ohjaus, äänisuunnittelu, lavastus Jaakko Toivonen – Koreografia Akim Bakhtaoui yhdessä esiintyjien kanssa – Puvut Elina Tuomisto – Valot Christian Hernberg

Högsten ja Wuolle osaavat selvästi asiansa, vaikka ensi-illassa olikin nähtävissä piirun verran arkuutta ja varovaisuutta lapsiyleisön edessä. Akim Bakhtaouin yhdessä heidän kanssaan luoma koreografia on monipuolista ja sopivan näyttävää katutanssia. Vaativampiakin temppuja tehdään, mutta ne eivät ole päätarkoitus. Ideana on tutustuttaa yleisöä lajiin ja sen yhteisölliseen kulttuuriin sekä innostaa kokeilemaan tanssiliikkeitä mahdollisesti itsekin.

Perusasiat hip hopin synnystä ja asenteesta tuodaan esille korostaen sen positiivisia puolia. Hip hop -kulttuurihan ei ole vain tanssia, vaan oikeastaan kokonainen elämänasenne musiikkeineen, pukeutumisineen ja käyttäytymisineen. Jopa päikkärit voi ottaa katu-uskottavasti ja olla ihan legendaarinen!

Esityksen räppitekstit ovat tyylinmukaisia, mutta sopivan yksinkertaisia. Musiikin rytmi vetää katsojan lähes väkisin mukaan. Elisa Tuomiston puvut ovat sellaiset kuin kuuluukin, vaikka ehkä hivenen värikkäämmät kuin todellisuudessa.

Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille, minä nostaisin ikää parilla vuodella. Ei näyttämöllä tapahdu mitään, mitä pienempikin ei voisi katsoa, mutta osa sisällöstä voi mennä ohi. Joka tapauksessa Hip Hop Hurraa! on mainio aloituspakkaus katutanssiin ja hip hop -kulttuuriin tutustumiseen.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE