”Tärkeintä olla luottamuksen arvoinen” – VR Track löysi uuden johtajan talon sisältä

Kuva: Lehtikuva / VR
Harri Lukkarinen on työskennellyt VR Trackin palveluksessa vuodesta 2005.

VR:n tytäryhtiön VR Trackin toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön sisältä Harri Lukkarinen. Hän aloittaa tehtävässään heti.

Aiemmin hän on vastannut yhtiön rakentamisen liiketoiminnasta ja toiminut kehitysjohtajana. Yhtiön palveluksessa Lukkarinen on ollut vuodesta 2005.

VR Trackin edellinen toimitusjohtaja Ville Saksi irtisanoutui syyskuussa. Viime viikolla kerrottiin, että hän aloittaa Länsimetron toimitusjohtajana.

VR Track on Suomen suurin radanrakentaja sekä yksi suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista.

– On hienoa ottaa vastaan uusi tehtävä ja päästä yhdessä ammattilaistemme kanssa rakentamaan VR Trackista yhä vahvempaa osaajaa, Harri Lukkarinen toteaa.

VR Trackin vastuulla olleissa rautateiden kunnossapitokohteissa on havaittu puutteita. Yhtiö on pahoillaan tekemistään virheistä ja suhtautuu asiaan äärimmäisen vakavasti.

– Haluamme palauttaa luottamuksen toimintaamme ja olemme jo tehneet merkittäviä muutoksia vastaavien virheiden välttämiseksi. Meille on tärkeintä olla luottamuksen arvoinen ja toteuttaa infrahankkeet ja -urakat laadukkaasti sekä turvallisesti. Olemme myös vahvasti mukana koko alan ja sen teknologian kehittämisessä, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme yhä parempia palveluja, Lukkarinen painottaa.

Aamun tapaaminen: ei uusia avauksia työmarkkinoille

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kommentoi talousneuvoston kokousta medialle pääministerin virka-asunnon ulkopuolella Helsingin Kesärannassa tänä aamuna.

Hallitukselta ei kuultu aamun tapaamisessa uusia avauksia tai suoranaisia moitteita työmarkkinajärjestöille.

Akavan ja STTK:n mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toisti näkemyksensä, jonka mukaan vientivetoista palkkamallia eli niin sanottua Suomen mallia koskevia neuvotteluja olisi tärkeä pystyä jatkamaan.

Työnantajien EK ja palkansaajajärjestöt jatkavat maanantaina keskenään keskusteluja ajankohtaisista työmarkkina-asioista. Esillä ovat muun muassa EK:n viime viikolla irtisanomat järjestösopimukset ja niiden korvaaminen liittotasolla.

ABB jättikavalluksen kohteena

ABB epäilee  Etelä-Korean tytäryhtiössään jättimäistä kavallusta, jonka vuoksi yhtiö arvioi kärsineensä noin 100 miljoonan dollarin vahingon. Yhtiön mukaan rikosvyyhdin keskiössä on tytäryhtiön rahastonhoitaja, joka katosi pari viikkoa sitten.

Rahastonhoitajaa epäillään ABB:n mukaan asiakirjojen väärentämisestä ja yhteistyöstä kolmansien osapuolten kanssa tarkoutuksena varastaa yhtiöltä.

ABB kertoo tiedotteessaan selvittävänsä asiaa yhteistyössä paikallisen poliisin ja Interpolin kanssa. Havaitut väärinkäytökset rajoittuvat yhtiön mukaan Etelä-Koreaan.

ABB yrittää saada kavallettuja varoja takaisin ja pyrkii lievittämään rikoksen aiheuttamia vahinkoja myös lakiteitse ja vakuutusten avulla.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Kreikka-neuvottelut jatkuvat: ”Tilanne paljon parempi kuin muutama vuosi sitten”

Kuva: Lehtikuva

Kreikka ja lainoittaja-instituutiot jatkavat neuvotteluita maan lainaohjelmasta. Euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin (kuvassa) mukaan teknisten neuvotteluiden jatkuminen on tärkeä askel.

Tänään koolla ollut euroryhmä käsitteli lainaohjelman etenemistä, mutta ei ottanut asiaan poliittista kantaa. Kreikka saa uuden lainaerän 86 miljardin euron lainaohjelmastaan vasta sitten, kun osapuolet ovat löytäneet yhteisymmärryksen meneillään olevasta toisesta väliarviosta eli siitä, miten maa on toteuttanut vaadittuja talousuudistuksia. Kreikka on nostanut lainasta tähän mennessä noin 30 miljardia euroa.

Dijsselbloemin mukaan lainoittajainstituutiot eli EKP, pysyvä kriisirahasto EVM ja euroryhmä sekä IMF jatkavat neuvotteluita Kreikan kanssa vero-, eläke- ja työmarkkinauudistuksista.

Emme halua riskeerata luottamusta, joka on ollut palautumassa.

Huomio on hänen mukaansa siirtymässä säästöistä rakenteellisiin uudistuksiin.

– Paljon työtä on tehty budjetin tasapainottamiseksi, ja tilanne on paljon parempi kuin vielä muutama vuosi sitten.

Dijsselbloem painotti, että paljon työtä on vielä edessä. Asia palaa hänen mukaansa euroryhmään, kun instituutiot ovat löytäneet sovun lainaohjelman teknisistä yksityiskohdista.

Kreikka tarvitsee uuden lainaerän vasta heinäkuussa, mutta euromaat haluavat tehdä päätökset mahdollisimman varhain ennen kuin tilanne kriisiytyy.

– Emme halua riskeerata luottamusta, joka viime aikoina on ollut palautumassa.

”Huolestuttavaa paikallisen sopimisen kannalta” – SAK:n kysely: Luottamushenkilöiden painostus työpaikoilla on lisääntynyt

Kuva: Kari Hulkko
SAK:laisia luottamushenkilötä koolla.

Useampi kuin joka viides SAK:laisilla aloilla työskentelevä luottamushenkilö on kokenut työnantajan painostaneen työehtojen heikennyksiin.

Suomen suurimman palkansaajajärjestön joulukuussa toteuttaman kyselyn mukaan edellisvuosiin verrattuna painostus on lisääntynyt.

Luottamushenkilöistä 22 prosenttia kertoi työnantajan painostaneen sopimaan heikennyksistä. Vuonna 2015 painostusta oli kokenut 15 prosenttia vastaajista.

Luottamushenkilöt kertovat työnantajan painostaneen muun muassa sopimaan alle työehtosopimuksen määräämien tuntipalkkojen tai palkkamallista, joka sallisi palkkojen alentamisen.

Johtaja Annika Rönni-Sällinen SAK:sta pitää tulosta huolestuttavana paikallisen sopimisen kannalta.

– Suunta on nyt väärä. Paikallinen sopiminen etenee vain, jos työpaikoilla neuvotellaan aidosti ja henkilöstö voi vaikuttaa lopputulokseen.

”Suunta on nyt väärä.”

Rönni-Sällinen tähdentää, että SAK ei vastusta paikallista sopimista. Raamien pitää kuitenkin olla kunnossa ennen kuin toimeen ryhdytään.

– Parhaimmillaan paikallinen sopiminen vaikuttaa myönteisesti henkilöstön hyvinvointiin, tuottavuuteen ja yrityksen tulokseen.

Kyselyn mukaan työpaikoilla on edellisvuosien tapaan ongelmia ylityökorvauksien ja palkan lisien maksamisessa, työajoissa ja tietojen antamisessa luottamushenkilöille.

Työnantaja ei aina noudata yt-lain ja sopimusten määräyksiä tai tulkitsee niitä omaksi edukseen.

– Yt-lakia on uudistettava niin, että se tukee nykyistä paremmin luottamuksen rakentamista ja neuvottelemista työpaikalla, Annika Rönni-Sällinen painottaa.

SAK:n kyselyyn vastasi joulukuussa 964 luottamushenkilöä ja työsuojeluvaltuutettua.

Keskustelua aiheesta

Jolon ex-panttivanki Risto Vahanen syytteessä Hok-Elannon johtajan lahjonnasta

Kuva: LEHTIKUVA / Holger Rotkirch / Handout
Risto Vahanen (oik.) ja kumppaninsa joutuivat panttivangeiksi. Jolon saarella. Heidät vapautettiin. Nyt Vahanen on syytteessä lahjonnasta.

Jolon saarella panttivankina ollut Risto Vahanen on saanut syytteen lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Rikosepäily liittyy vyyhteen, jossa HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan epäillään vastaanottaneen lahjuksia, joita käytettiin hänen tyttäriensä hevosurheiluharrastukseen.

Epäiltyjä on kymmenkunta. Vahasen ja arkkitehtitoimisto Innovarchin osuus epäillyistä 800 000 euron lahjuksista on noin 25 000, kertoo syyttäjä. Innovarch on kuulunut Vahanen-yhtiöihin vuodesta 2008.

Vahasen mukaan hän ja muut Innovarchin hallituksen silloiset jäsenet kiistävät, että sponsorituella urheilijoiden taustaorganisaatiolle olisi tavoiteltu etuja.

– Innovarch Oy ei ole sponsoroinnilla saanut tai pyrkinyt saamaan taloudellista hyötyä. Yrityksellä on ollut aina nollatoleranssi kyseessä olevissa asioissa. Olemme avustaneet rikospoliisia tapauksen tutkinnassa.

Vuonna 2000 Vahanen joutui toisen suomalaisen kanssa 140 päiväksi panttivangiksi Jolon saarella Filippiineillä.