Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Tässä on ollut ylä- ja alamäkeä” – perussuomalaisten Putkonen jää eläkkeelle

LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Perussuomalaisten pitkäaikainen puoluevirkailija Matti Putkonen, 73, jää eläkkeelle kuluvan kuun lopussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Työmies-titteliä käyttänyt Putkonen on toiminut perussuomalaisissa vuodesta 2010 lähtien.

Hän on ollut näkyvästi mukana puolueen tiedotustehtävissä, mitä kuvastaa sekin, että perussuomalaisten puoluetoimistossa järjestämiä tiedotustilaisuuksia on vuodesta 2012 lähtien kutsuttu “työmiehen tuumaustunneiksi”.

Ammattiyhdistystaustainen Putkonen tuli perussuomalaisiin Metalliliitosta, missä hän oli toiminut viestintäpäällikkönä. Ennen Metalliliittoa hän oli toiminut muun muassa Maaseututyöväen liiton puheenjohtajana.

Ennen liittymistään perussuomalaisiin Putkonen oli yli 40 vuotta SDP:n jäsen, mutta erosi puolueesta, koska piti sen politiikkaa liian vihreänä ja teollisuustyöpaikkoja vaarantavana.

PUTKONEN kertoo jättävänsä puoluetoimiston haikealla mutta hyvällä mielellä, koska perussuomalaisten joukkuehenki on vahva. Hänen mukaansa perussuomalaiset ovat vakiinnuttaneet paikkansa kolmen suurimman puolueen joukossa.

-  Tämä on ollut mielenkiintoinen pesti. Tässä on ollut ylä- ja alamäkeä. Olen pirun tyytyväinen, että olen saanut mukana olla rakentamassa tätä yhdessä tämän porukan kanssa, hän kertoi STT:lle.

Lisää aiheesta

Putkonen kuului pitkään perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin lähipiiriin, mutta vuonna 2017 hän ei lähtenyt Soinin mukana Sinisen tulevaisuuden riveihin puolueen jakautuessa kahtia.

Putkosen mukaan perussuomalaisten osallistuminen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen oli katastrofi.

-  Silloin naamiot tavallaan putosivat. Silloin liike ei ollut enää tärkeämpi, vaan oma ministerinpaikka. Kun asiat menevät näin päin, niin silloin sellaisessa joukkueessa ei voi olla mukana.

-  Nyt olen todella tyytyväinen tähän perussuomalaisten ministeriryhmään. Heille ei ole oma minä vaan kansakunnan tulevaisuus se tärkein asia.

Tuomas Savonen / STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE